Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΙΝΔΟΣ: Πιστοποίηση με IFS της νέας Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κοτόπουλου

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠΙΝΔΟΣ: Πιστοποίηση με IFS της νέας Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κοτόπουλου
spot_img

Μια ακόμα πιστοποίηση για την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων του έλαβε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωάννινων ΠΙΝΔΟΣ, για τη νέα Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου (ΒΕΚ) που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2021.

Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο IFS (International Featured Standard) Food 7, σχετικό με την ασφάλεια και την ποιότητα επεξεργασμένων τροφίμων και των διαδικασιών παραγωγής, από τον κορυφαίο Οργανισμό Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, την TÜV AUSTRIA Hellas, θυγατρική της TUV AUSTRIA Group με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, Μέσης και Άπω Ανατολής. Κατά την τελική αξιολόγηση η ΠΙΝΔΟΣ έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία (98,29%) για την ορθή εφαρμογή αυτού του ιδιαίτερα απαιτητικού προτύπου.

Η εξαιρετική αυτή επίδοση επιστεγάζει όλες τις ενέργειες οι οποίες έχουν θέσει το Συνεταιρισμό σε πρότυπο της πτηνοτροφικής παραγωγής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή τεχνογνωσία της ΠΙΝΔΟΣ και τις άριστα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, που σε συνδυασμό με τα προηγμένα πληροφοριακά συστήματα ιχνηλασιμότητας οδηγούν σε προϊόντα ανώτερης ποιότητας και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, τόσο για την υγεία των πουλερικών καθώς και του τελικού καταναλωτή.

Ειδικότερα η Βιομηχανία Επεξεργασίας Κοτόπουλου (ΒΕΚ) έχοντας ξεκινήσει την επιτυχημένη λειτουργία της από τον Οκτώβριο του 2021, μέσω της προηγμένης τεχνολογικά γραμμής παραγωγής έτοιμων ψημένων προϊόντων κοτόπουλου, παρουσίασε στο καταναλωτικό κοινό τη σειρά «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ. Εντός του 2022 προστέθηκε μια επιπλέον γραμμή παραγωγής προϊόντων θερμικής επεξεργασίας και επίσης μία γραμμή μεταποίησης νωπού κρέατος κοτόπουλου και επιπλέον γραμμή παραγωγής γύρου κοτόπουλου. Σήμερα αποτελεί αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Πέρα από την παρουσία σε όλη την Ελλάδα, η πιστοποίηση IFS θα ενδυναμώσει το δίκτυο εξαγωγών της ΠΙΝΔΟΣ που αυτή τη στιγμή εκτείνεται από τη Μεγάλη Βρετανία έως και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρότυπο IFS έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά διαπιστεύσεων της ΠΙΝΔΟΣ, που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα όπως το ISO 22000:2018, το FSCC 22000 (version 5.1) και το  ISO 9001:2015. Εφαρμόζει επίσης το πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2015. Το πρότυπο μικροβιολογικό εργαστήριο της ΠΙΝΔΟΣ είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το ISO 17025:2017. Σε εθνικό επίπεδο είναι διαπιστευμένη από τον AGROCERT για παραγωγή κοτόπουλων Ελεύθερης Βοσκής, ενώ το 2017 ήταν η πρώτη πτηνοτροφική επιχείρηση στην Ευρώπη που ανάπτυξε εσωτερικό εταιρικό πρότυπο για την Προστασία, Ορθή Μεταχείριση και Ευζωία των πτηνών που εκτρέφει.

Η ΠΙΝΔΟΣ σταθερά προσηλωμένη στην παραγωγή ποιοτικών, ασφαλών προϊόντων με σεβασμό στο περιβάλλον, εφαρμόζοντας μεθόδους κυκλικής οικονομίας και αειφόρου ανάπτυξης, αποτελεί αναδιαμφισβήτητο ηγέτη της πτηνοτροφίας, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις τόσο του καταναλωτή αλλά και της αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο