ΑρχικήΝέαΠοιο είναι το αντίθετο του shrinkflation; Και ποια εταιρεία το κάνει;

Ποιο είναι το αντίθετο του shrinkflation; Και ποια εταιρεία το κάνει;

3 λεπτά ανάγνωσης

Εταιρία έτοιμων γευμάτων αντίθετα με το shrinkflation, χτίζει πελατειακές σχέσεις.

   Η πρακτική Shrinkflation στα προϊόντα, δηλαδή η μείωση της ποσότητας που περιέχεται στη συσκευασία χωρίς αντίστοιχη μείωση της τιμής, η οποία εμφανίστηκε μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζεται και η λίστα των προϊόντων που αυξάνεται “ύπουλα” η τιμή τους μεγαλώνει. Στο μεταξύ, σούπερ μάρκετ σαν το Carrefour Γαλλίας και Βελγίου, αποφασίζει να πάρει θέση υπέρ του καταναλωτή, ενημερώνοντας τον καταναλωτή για όλα τα προϊόντα στα οποία έχει μειωθεί η ποσότητα.

- Advertisement -

   Και ενώ η τάση του Shrinkflation είναι κάτι σαν δεδομένο μία εταιρεία αποφάσισε να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή να μεγαλώσει τις μερίδες των φαγητών της ενώ διατηρεί τις τιμές στο κατάστημα ίδιες, προκειμένου να διατηρήσει τη δέσμευσή της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Η Scott & Jon’s, μια εταιρεία παροχής υγιεινών γευμάτων με θαλασσινά, αποστέλλει τώρα μεγαλύτερες μερίδες από τα δημοφιλή μπολ γαρίδας της, απο τα τέλη του περασμένου μήνα, που τα καταστήματα άρχισαν να λαμβάνουν μπολ γαρίδας με 20% περισσότερο προϊόν, από 8,0 ουγγιές σε 9,6 ουγγιές. Η νέα σειρά μπολ σολομού που κυκλοφόρησε περιλαμβάνει επίσης 9,6 ουγγιές θαλασσινά υψηλής ποιότητας και άλλα συστατικά υψηλής ποιότητας.

   Διατηρώντας την ίδια τιμή, ενώ προσφέρει περισσότερη ποσότητα, η εταιρεία στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν θρεπτικά γεύματα με θαλασσινά. “Στην Scott & Jon’s, δίνουμε προτεραιότητα στην ικανοποίηση των καταναλωτών μας πάνω από όλα”, δήλωσε ο Jon Demers, συνιδρυτής της Scott & Jon’s. “Αυξάνοντας το μέγεθος των μπολ μας χωρίς να αυξήσουμε την τιμή, αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εξαιρετική αξία και ποιότητα. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τα δύο, ακόμη και ενόψει των προκλήσεων του κλάδου όπως ο συρρικνωμένος πληθωρισμός. Οι καταναλωτές μας αξίζουν το καλύτερο”.

- Advertisement -

  Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,1% τον Ιανουάριο από 3,5% τον Δεκέμβριο. Ωστόσο οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν πάνω από 8%. Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκε αύξηση 8,3% σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, ελαιόλαδο, φρούτα (γενικά), λαχανικά (γενικά), ζάχαρησοκολάτες-γλυκά-παγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ-κακάο-τσάι, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους