Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές των McDonald’s; (βίντεο)

ΑρχικήΝέαΠώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές των McDonald's; (βίντεο)
spot_img

Η περίεργη ιστορία του πιάτου που παραλίγο να έχει κρεμμύδια αντί για κοτόπουλο!

Τα McDonald’s Chicken McNuggets ήταν στο μενού της αλυσίδας fast-food από τη δεκαετία του 1980. Η ιδέα για την προσθήκη κοτομπουκιών στο μενού προήλθε μετά από αποτυχημένα πειράματα του σεφ της εταιρείας, René Arend, που εκείνη την εποχή προσπαθούσε να φτιάξει ένα πιάτο με κρεμμύδια!

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Fred Turner πρότεινε στον Arend να αφήσει τα κρεμμύδια και να πιάσει το κοτόπουλο. Τα McNuggets δοκιμάστηκαν αρχικά στα καταστήματα McDonald’s στον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και καθώς κέρδισαν γρήγορα την εμπιστοσύνη των πελατών, το 1983, προστέθηκαν σε μενού στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ένα βίντεο στο YouTube που δημοσιεύτηκε από τα McDonald’s Canada προσφέρει μια ματιά στα παρασκήνια της δημιουργίας του McNuggets. 

Η διαδικασία ξεκινά με ολόκληρα κοτόπουλα — και τα στήθη χωρίζονται και τοποθετούνται σε ένα δοχείο. 

Αυτά τα στήθη στη συνέχεια αλέθονται και καρυκεύονται. Στη συνέχεια, μια μικρή ποσότητα δέρματος κοτόπουλου προστίθεται ως συνδετικό υλικό. Το μείγμα του κιμά κοτόπουλου κόβεται στη συνέχεια σε τέσσερα σχήματα – που ονομάζονται «Πιογιόν» (ή «Κόκκαλο»), «Μπάλα», «Κουδούνι» και «Μπότα». 

 Αυτά τα τέσσερα σχήματα στη συνέχεια παναρίζονται, χτυπιούνται, τηγανίζονται και καταψύχονται. Οι κοτομπουκές αποστέλλονται στις τοποθεσίες των McDonald’s, όπου τηγανίζονται ξανά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος.

Οι αρχικές σάλτσες για τα McNuggets ήταν «Μέλι, γλυκόξινη, καυτή μουστάρδα και μπάρμπεκιου», σύμφωνα με την ιστοσελίδα των McDonald’s. Τώρα περισσότερες από 25 διαφορετικές σάλτσες McNuggets στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα