Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προς 1,7 δις. ευρώ πωλείται η Ελληνική Chipita

ΑρχικήΝέαΠρος 1,7 δις. ευρώ πωλείται η Ελληνική Chipita
spot_img

cibum team

Περνάει στον Αμερικανικό Κολοσσό Mondelez. Επίσημες ανακοινώσεις τέλη Μαΐου.

Ένα βήμα πριν τις τελικές υπογραφές είναι η συμφωνία πώλησης της Chipita με την αμερικανική Mondelez. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τίμημα που δίνουν στους μετόχους της Chipita οι Αμερικανοί ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ, 21 φορές το EBITDA της ελληνικής επιχείρησης. Οι σχέσεις Chipita-Mondelez έχουν περάσει τα τελευταία τρία χρόνια από σαράντα κύματα, όπου οι δύο πλευρές ήρθαν περισσότερες από μία φορές κοντά σε συμφωνία, ωστόσο αυτή δεν κατέστη δυνατή, καθώς υπήρχαν μια σειρά από ζητήματα που έπρεπε να τακτοποιήσει ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής (ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος) της ελληνικής εταιρείας Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Η συζήτηση μπήκε εκ νέου σε τροχιά τους τελευταίους τρεις μήνες και το deal αναμένεται να ανακοινωθεί προς τα τέλη Μαΐου. Ουσιαστικά, ο αμερικανικός κολοσσός αγοράζει τα ιδιαίτερα επιτυχημένα προϊόντα του ομίλου Chipita, όπως το κρουασάν αλλά και άλλα, τα οποία έχουν σημαντική εμπορική διείσδυση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Βασικός μέτοχος με ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 80% στην Chipita είναι ο όμιλος Olayan, ενώ ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατέχει ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 14%.

Το εναπομείναν ποσοστό μοιράζονται οι επιχειρηματίες Αχ. Φώλιας, Στ. Φρέρης και Μ. Χατζάκου. Γνώση της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ Chipita-Mondelez έχουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο συμβούλου έχουν οι Credit Suisse και Goldman Sachs.

Πηγή: euro2day 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα