ΑρχικήΝέαΠρόστιμο σε μεγάλο σουπερμάρκετ  για υψηλότερες τιμές από τις αναγραφόμενες

Πρόστιμο σε μεγάλο σουπερμάρκετ  για υψηλότερες τιμές από τις αναγραφόμενες

1 λεπτά ανάγνωσης

Έλεγχος από επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά από έλεγχο των επιθεωρητών της Περιφέρειας Αττικής στις 16 Οκτωβρίου επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε μεγάλο σουπερμάρκετ στο Νέο Φάληρο.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία αναρτάται υποχρεωτικά στο site του φορέα ή της αρχής που εξέδωσε την πράξη εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία απόφασης για την επιβολή προστίμου, οι ελεγκτές διαπίστωσαν παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών).

Πιο συγκεκριμένα, στο υποκατάστημα της ανωτέρω επιχείρησης που βρίσκεται επί της οδού Ειρήνης, διαπιστώθηκε η απαίτηση υψηλότερης τιμής από την αναγραφόμενη στην ενδεικτική πινακίδα για ένα είδος, κατά παράβαση της παρ. 9 του άρθρου 2Β των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017), όπως ισχύουν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιες τροφές συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης

Η συχνή κατανάλωση ορισμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με χειρότερη ψυχολογική εικόνα

Χιλιάδες κρούσματα Cyclospora και 2 θάνατοι από μολυσμένο μαρούλι στις ΗΠΑ – Περιστατικά και σε 16 ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει μελέτη

Νέα επιστημονική ανασκόπηση καταγράφει την παρουσία του παρασίτου σε 16 ευρωπαϊκές χώρες και αξιολογεί τους παράγοντες κινδύνου.

Γλουτένη: Γιατί οι ετικέτες τροφίμων μπορεί να αλλάξουν για κριθάρι, σίκαλη και βρώμη

Πρόταση στοχεύει να αλλάξει τους κανόνες επισήμανσης για τα άτομα με κοιλιοκάκη, επεκτείνοντας την υποχρέωση δήλωσης πέρα από το σιτάρι