Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτοφανής πρακτική: απαγόρευσαν την εξαγωγή βοδινού για να μειωθεί η τιμή του

ΑρχικήΝέαΠρωτοφανής πρακτική: απαγόρευσαν την εξαγωγή βοδινού για να μειωθεί η τιμή του
spot_img

cibum team


  Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να ανασταλούν για τριάντα ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά.

Η απόφαση αναγγέλθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτές οι αυξήσεις τιμών με ανησυχούν πολύ» διότι «είναι ανεξήγητες» και «είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Φερνάντες στο δίκτυο C5N.

Εξαιτίας κυρίως του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το ΑΕΠ της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες, κάτι που επιδεινώνει τα δημοσιονομικά της χώρας και τη θέση του νομίσματος.

Δείτε: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό  

Δείτε: Εστίαση: Πρόστιμα 151.400 ευρώ και 5 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων  

Δείτε: Ηγουμενίτσα: Αγριογούρουνο επιτέθηκε σε βάρκα μέσα στη θάλασσα. Απίστευτο βίντεο!!! 

Δείτε: ΣΕΕ: διακοπή διαφήμισης για το λάδι FYTEL CANOLIO. Τι είναι το έλαιο canola, η … κόντρα με το ελαιόλαδο και τι αποφάσισε το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας. 

Δείτε: Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες.   

Δείτε: Δείτε: Λιγότερη γραφειοκρατία για την επεξεργασία κάνναβης από την επεξεργασία … μαρουλιού! Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Δείτε:Η νέα μάσκα μύτης για τον covid και οι γεύσεις που χάνονται. Η γεύση και η COVID19 έχουν κάτι κοινό.   

 Δείτε: Μελέτη για αγελαδινό γάλα πλούσιο σε ω3 λιπαρά. 

Δείτε:  Κουΐζ: τι σχέση μπορεί να έχει μία μπαταρία με ένα σάντουιτς;  

Δείτε:Τρόφιμα σε κονσέρβα: είναι υγιεινά; Όλες οι πληροφορίες για θρεπτικότητα, απώλειες σε βιταμίνες και αλλοιώσεις.  Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα