Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φράουλες: Πρωτοποριακή μέθοδος υπόσχεται 5 φορές μεγαλύτερη διατηρησιμότητα

ΑρχικήΝέαΦράουλες: Πρωτοποριακή μέθοδος υπόσχεται 5 φορές μεγαλύτερη διατηρησιμότητα
spot_img

Η Save Foods, μια εταιρεία τεχνολογίας γεωργικών τροφίμων που ειδικεύεται στην προστασία των οικολογικών καλλιεργειών και βοηθά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, ανακοίνωσε ότι μια πρόσφατη δοκιμή για τις φράουλες αποκάλυψε ελπιδοφόρα αποτελέσματα με τα οποία η ερευνητική και αναπτυξιακή ομάδα της Save Foods κατάφερε να παρατείνει δραματικά τη διάρκεια ζωής των φραουλών.

Οι φρέσκες φράουλες έχουν ένα από τα υψηλότερα μερίδια αποβλήτων όλων των φρέσκων προϊόντων, με περίπου το 64% των φραουλών να χάνονται στις ΗΠΑ πριν καταναλωθούν ποτέ. Αυτά τα απόβλητα προκύπτουν σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού και αποτιμώνται σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο στις ΗΠΑ.

Οι φράουλες είναι ιδιαίτερα αλλοιώσιμες, παρουσιάζοντας αρκετές προκλήσεις για την εμπορική καλλιέργειά τους. Είναι σχετικά ευαίσθητες στον χειρισμό, υπόκεινται σε σήψη φρούτων και δεν διαρκούν πολύ στο ράφι. Η διάρκεια ζωής φτάνει συνήθως μέχρι δύο εβδομάδες μετά την συγκομιδή, με το ποσοστό να μειώνεται εκθετικά κάθε ώρα που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

Επί του παρόντος, οι συσκευαστές βασίζονται στην ψύξη και τη συσκευασία για να κρατήσουν τις φράουλες φρέσκες για έως και δύο εβδομάδες. Ωστόσο, στην πρόσφατη δοκιμή της Save Foods, οι ερευνητές ήταν σε θέση να διατηρήσουν τις φράουλες πέντε φορές πιο φρέσκες, σε σύγκριση με το βιομηχανικό πρότυπο, εφαρμόζοντας τις επεξεργασίες που έχει η ίδια αναπτύξει, κάτι που μεταφράζεται σε 85% λιγότερα απόβλητα.

Η παρατεταμένη διάρκεια ζωής προσφέρει στους καλλιεργητές, τους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές ένα μεγαλύτερο διάστημα για τη μεταφορά, την πώληση, την αποθήκευση και την κατανάλωση των προϊόντων. Οι επεξεργασίες της Save Foods είναι μη τοξικές, εύκολες να εφαρμοστούν και όχι μόνο επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής, αλλά παρέχουν παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας των τροφίμων που ωφελεί τους καταναλωτές.

Ο Uri Bach, Διευθυντής Καινοτομίας Ε&Α στην Save Foods, σχολίασε: «Η έρευνά μας έδειξε μείωση των αποβλήτων κατά 85% με την επεξεργασία της Save Foods. Την 15η ημέρα, η ερευνητική μας ομάδα κατέγραψε απώλεια 81% για την ομάδα ελέγχου (βιομηχανικό πρότυπο), ενώ η απώλεια ήταν μόνο 14% για τις φράουλες που υποβλήθηκαν στην επεξεργασία μας. Η Save Foods δεσμεύεται να παρατείνει τη φρεσκάδα και τη διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων, με αποτέλεσμα λιγότερα απόβλητα και υψηλότερα κέρδη κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού.»

Σχετικά με την αποθήκευση τροφίμων

Η Save Foods είναι μια καινοτόμος, δυναμική εταιρεία που αντιμετωπίζει δύο από τις σημαντικότερες προκλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας γεωργικών τροφίμων: τη σπατάλη / απώλεια τροφίμων και την ασφάλεια των τροφίμων. Δηλώνουν αφοσιωμένοι στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για βελτιωμένη ασφάλεια, φρεσκάδα και ποιότητα, σε κάθε βήμα της διαδρομής από το χωράφι μέχρι το πιάτο. Συνεργαζόμενοι στενά με τους πελάτες τους, αναπτύσσουν νέες λύσεις που ωφελούν ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και βελτιώνουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών. Οι αρχικές εφαρμογές είναι στις επεξεργασίες μετα-συγκομιδής στα συσκευαστήρια φρούτων και λαχανικών που επεξεργάζονται τα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των εσπεριδοειδών, αβοκάντο, αχλαδιών, μήλων και μάνγκο.

Με τον έλεγχο και την πρόληψη της μόλυνσης από παθογόνους παράγοντες και τη σημαντική μείωση της χρήσης επικίνδυνων χημικών ουσιών και των υπολειμμάτων τους, τα προϊόντα Save Foods όχι μόνο παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων και μειώνουν την απώλεια και τα απόβλητα τροφίμων, αλλά εξασφαλίζουν επίσης ένα ασφαλές, φυσικό και υγιές προϊόν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα