Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σ. Κεδίκογλου: Να διαμορφώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για την περαιτέρω εξέλιξη των υδατοκαλλιεργειών

ΑρχικήΝέαΣ. Κεδίκογλου: Να διαμορφώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για την περαιτέρω εξέλιξη των υδατοκαλλιεργειών
spot_img

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) τόνισε τις προοπτικές στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών.

Τις προοπτικές που ανοίγει στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών το «Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας & Θάλασσας (ΠΑλΥΘ) 2021-2027» και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων του Αναπτυξιακού Νόμου επισήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου κατά την παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

«Ένας από τους πιο δυναμικούς και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν του πρωτογενούς τομέα είναι τα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας» είπε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς. Έχουν γίνει άλματα προόδου και σε θέματα τεχνολογίας, εξέλιξης της διατροφής των ψαριών και σε ό,τι αφορά την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Πρέπει να διαμορφώσουμε μαζί τα κατάλληλα εργαλεία για την περαιτέρω εξέλιξη».

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης την καλή συνεργασία που έχει με τη διοίκηση του ΕΛΟΠΥ και επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα υποστηρίξει τη συλλογική προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη του εξωστρεφούς κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των 23 εταιρειών-Μελών της Οργάνωσης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης ενώ διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Τέλος, συζητήθηκαν θεσμικά θέματα και τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου, όπως τα μέτρα αποκλιμάκωσης των επιπτώσεων της ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο