Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σχεδόν το 70% των πανεπιστημιακών νοσοκομείων στις ΗΠΑ φιλοξενούν ένα εστιατόριο fast-food!

ΑρχικήΝέαΣχεδόν το 70% των πανεπιστημιακών νοσοκομείων στις ΗΠΑ φιλοξενούν ένα εστιατόριο fast-food!
spot_img

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων αλυσίδων που βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι τα Starbucks, Subway, Chick-fil-A, Au Bon Pain και McDonald’s.

Η νέα έρευνα της Επιτροπής Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Lifestyle Medicine, αποκαλύπτει ότι το 69,2% των αμερικανικών νοσοκομείων που συνδέονται με ιατρικές σχολές φιλοξενούν τουλάχιστον ένα εστιατόριο fast-food.

- Advertisement -

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η παρουσία τέτοιων εστιατορίων στα νοσοκομεία αποτελεί κίνδυνο για την υγεία ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού. Ο Zeeshan Ali, PhD, συγγραφέας της μελέτης, τόνισε πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να προωθούν την υγιεινή διατροφή με γεύματα που περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

Παράλληλα, η συν-συγγραφέας Roxanne Becker, MBChB, επισήμανε ότι η ύπαρξη fast-food στα νοσοκομεία υπονομεύει τις αρχές της υγείας, καλώντας τα νοσοκομεία να δίνουν το παράδειγμα παρέχοντας τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Η μελέτη συγκέντρωσε δεδομένα από 255 έρευνες φοιτητών ιατρικής σε 192 σχολές, καταγράφοντας την παρουσία fast-food σε νοσοκομεία που συνδέονται με ιατρικές σχολές. Αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι φοιτητές διαφωνούν με την παρουσία fast-food στα νοσοκομεία, καθώς αυτό ενδέχεται να επιδεινώσει την υγεία των επισκεπτών και των ασθενών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γρήγορου φαγητού αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις. Για παράδειγμα, η συχνή κατανάλωση fast-food μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 80%.

Επιπλέον, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics έδειξε ότι οι επισκέπτες νοσοκομείων που φιλοξενούσαν McDonald’s είχαν αυξημένες πιθανότητες να καταναλώσουν fast-food την ημέρα της επίσκεψής τους.

Το 2017, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τα νοσοκομεία να βελτιώσουν την ποιότητα των τροφίμων, προσφέροντας γεύματα χαμηλά σε λιπαρά και νάτριο, εξαλείφοντας τα επεξεργασμένα κρέατα και προωθώντας υγιεινά ποτά.

Οι συγγραφείς της μελέτης προτείνουν στα νοσοκομεία να ενθαρρύνουν τις αλυσίδες fast-food να προσφέρουν πιο υγιεινές επιλογές ή να αντικατασταθούν από καταστήματα που επικεντρώνονται στη διατροφή και την ευεξία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα