Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Sold out η μαγειρίτσα στη Θεσσαλονίκη – Λίστες αναμονής για έτοιμο πακέτο – Στέλνουν μπολ και στο εξωτερικό

ΑρχικήΝέαSold out η μαγειρίτσα στη Θεσσαλονίκη - Λίστες αναμονής για έτοιμο πακέτο - Στέλνουν μπολ και στο εξωτερικό
spot_img

Βροχή οι παραγγελίες για μαγειρίτσα στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Τσαρούχας και η ομάδα του στο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, που μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να προλάβουν ώστε να είναι όλα έτοιμα καθώς οι παραγγελίες για την μαγειρίτσα πέφτουν βροχή. Όπως φαίνεται από τα τηλέφωνα που δεν σταματούν να χτυπούν και τη λίστα των κρατήσεων που μεγαλώνει, η μαγειρίτσα διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πελατών και το πιάτο που έχει συνδεθεί με τις πρώτες ώρες μετά το ‘Χριστός Ανέστη’ θα είναι σχεδόν …sold out.

- Advertisement -

   Μάλιστα φέτος η …χάρη της, αν όλα πάνε καλά, θα φτάσει και πολλά χιλιόμετρα μακριά, καθώς πελάτες του ιστορικού εστιατορίου θα τη στείλουν κατεψυγμένη σε ειδική κατασκευή μέχρι και σε χώρες του εξωτερικού.

   «Όπου υπάρχουν Έλληνες έχει θέση και η μαγειρίτσα. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουν τελικά, αλλά κάποιοι πελάτες μας, φανατικοί κυρίως, ήρθαν πήραν τα ταπεράκια ήδη και μας είπαν ότι θα κάνουν ειδική αποστολή -με δικούς τους ανθρώπους που κάνουν δρομολόγια με ψυγεία, μέχρι και τη Ρωσία και την Αγγλία, για να τη ζεστάνουν οι δικοί τους το βράδυ της Ανάστασης και να μπει γεύση από παράδοση στο πιάτο τους», σημειώνει o Δημήτρης Τσαρούχας, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

   Η… πρωταγωνίστρια μαγειρίτσα έχει το φανατικό της κοινό ειδικά το βράδυ της Ανάστασης που η παράδοση θέλει την κατανάλωσή της ως έθιμο, για να γίνει ομαλά η μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία της επόμενης μέρας. Για όσους μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν σπίτι γρήγορα με τις αναμμένες λαμπάδες, το πακέτο μαγειρίτσα είναι μια εύκολη λύση και όπως κάθε χρόνο, το γνωστό εστιατόριο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να έχει ξεπουλήσει.

   «Είναι τόσες οι παραγγελίες που για να προλάβουμε θα ξεκινήσουμε να δίνουμε τα πακέτα από το κατάστημά μας ή και να στέλνουμε για όσους δεν μπορούν να τα παραλάβουν από αύριο Μεγάλη Τετάρτη. Στη μεγάλη μαρμίτα μας γίνεται ο βρασμός, η προπαρασκευή, ο καθαρισμός και οι μεριδοποιήσεις ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα και φέτος υπολογίζουμε ότι θα φύγουν τουλάχιστον 1.500 μερίδες για τη Μεγάλη Εβδομάδα», εξηγεί ο κ. Τσαρούχας.

   Οι προνοητικότεροι παίρνουν νωρίς τη μαγειρίτσα τους και τη βάζουν στην κατάψυξη για να …ταξιδέψει και στο χωριό ή το νησί και βέβαια υπάρχουν και αυτοί της τελευταίας στιγμής.

   «Πέρυσι το Μεγάλο Σάββατο είχαμε ουρές μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, μιας και το μεσημέρι κλείνουμε και θα δούμε αν θα μείνει και καμία μερίδα και για εμάς», λέει με χιούμορ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου από όπου έχουν περάσει διάσημοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως θυμάται τα λόγια του αείμνηστου πατέρα του Νίκου Τσαρούχα που έλεγε ότι η μαγειρίτσα τους έχει “ISO” με το στραγγιστό γιαούρτι αλλά και το …μυστικό ζωμό από τον διάσημο πατσά του ανάμεσα στα υλικά να την κάνει μοναδική σε γεύση.

   Αναστασία Τελιανίδου ΑΠΕ – ΜΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα