Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεργασία Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Nestlé Ελλάς – Διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον

ΑρχικήΝέαΣυνεργασία Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Nestlé Ελλάς - Διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον
spot_img

Ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της έρευνας.

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Nestlé Ελλάς, με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η υπογραφή της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Nestlé Ελλάς, από τον πρύτανη του ΟΠΑ, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νίκο Εμμανουηλίδη.

   Στόχος του συμφώνου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

   Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει:

   -Προσφορά πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου από την Nestlé, με στόχο την καλύτερη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά.

   -Σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας, τόσο για νεοφυείς όσο και για υπάρχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να υλοποιήσουν νέες ιδέες για την παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων τους στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ ήδη έχει εντάξει στο σχεδιασμό του την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων.

   -Φυσικές ή ηλεκτρονικές συναντήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Nestlé Ελλάς, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους φοιτητές και φοιτήτριες του ΟΠΑ. Αντίστοιχα, μπορούν να οργανώνονται επισκέψεις φοιτητών σε χώρους της Nestlé για γνωριμία με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

   Σχετικά με τη συνεργασία, ο πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Με μεγάλη ικανοποίηση καλωσορίζουμε τη νέα συνεργασία με μια πρωτοπόρο επιχείρηση με την οποία μας συνδέει το κοινό όραμα για ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Είναι πολύ σημαντικό ότι η συνεργασία μας εδράζεται σε πολυετή επιστημονική έρευνα και ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων που απασχολούν την επιχείρηση και μέσα από τις δεσμεύσεις του νέου συμφωνητικού, θα προκύψουν αναμφίβολα πολύ θετικά αποτελέσματα για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας».

   Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία: «Η δέσμευση μας για την υποστήριξη των νέων ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια με την πρωτοβουλία Nestlé Needs ΥΟUth και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς -συχνά με τρόπο απροσδόκητο- και απαιτεί ευελιξία, προσαρμοστικότητα αλλά και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, θέλουμε η συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποτελέσει ένα ακόμα εφόδιο στην πορεία των φοιτητών προς την επίτευξη των επαγγελματικών τους φιλοδοξιών. Το επιχειρηματικό μέλλον εξάλλου τους ανήκει».

AΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο