Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συσκευασία

ΑρχικήΝέαΣυσκευασία

Μήνυση από περιβαλλοντική ομάδα στον FDA επειδή δεν έχει θέσει όρια για τα PFAS στα τρόφιμα

Σύμφωνα με την αγωγή, αυτό που λείπει είναι οποιαδήποτε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των PFAS στα τρόφιμα.

Λάθος ετικέτες: Σχεδόν 2 δις. δολάρια το κόστος από τις ανακλήσεις τροφίμων στις ΗΠΑ

Τα λάθη στις ετικέτες αποτέλεσαν την κυριότερη αιτία ανάκλησης τροφίμων το 2024.

Έτοιμες σούπες: Σοβαρός κίνδυνος αλλαντίασης από τη λάθος οδηγία στη συσκευασία

Γιατί δεν πρέπει να τις ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων

Ζωύφια σε αλεύρι και ζυμαρικά: Το υλικό συσκευασίας που τα περιορίζει

Πονοκέφαλος στην αλευροβιομηχανία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι η ικανότητα του λασιοδέρματος, Lasioderma serricorne, να προσβάλλει συσκευασμένα τρόφιμα όπως αλεύρι σίτου, δημητριακά και ζυμαρικά.

Γεμάτη μαμούνια βρώμη πασίγνωστης μάρκας που αγοράστηκε από Eλληνικό σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum (φωτο)

Ο αναγνώστης εξέφρασε στο cibum την αγανάκτηση του για την αντιμετώπιση που είχε από την εταιρεία

Κωδικοί Ανακύκλωσης στην Ελλάδα: Προκλήσεις και η Καινοτομία του Halopack® ως Λύση

Του Αριστείδη Ναούμ - M.Sc. (Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων), Χημικός Τμήμα Υλικών, R&D και Ποιότητας Kapelis Packaging.

Ανάκληση επικίνδυνου χυμού ντομάτας – Περιέχει θραύσματα από την αποκόλληση της εσωτερικής επένδυσης της κονσέρβας

Οι επιπτώσεις στην υγεία αν καταναλώσουμε το συγκεκριμένο προϊόν

ΕΕ: Νέος κανονισμός για όλες τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας – Της Άννας Λεκατσά*

Απαιτήσεις για βιώσιμες συσκευασίες και υποχρεωτικούς κανόνες επισήμανσης για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Γιατί οι ποσότητες που αναγράφονται στις συσκευασίες μπερδεύουν τους καταναλωτές

Η πλειονότητα των καταναλωτών δεν κατανοεί το υφιστάμενο σύστημα ποσοτικής επισήμανσης.

Δεν φταίει η συσκευασία για τις 12000 αλλοιωμένες κοτόσουπες – Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος της ανάκλησης

Η εταιρεία που είχε το πρόβλημα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας

Σοβαρή καταγγελία στο cibum για κίνδυνο από λανθασμένη ετικέτα συστατικών σε δημοφιλή μάρκα ζυμαρικών 

Νέα καταγγελία στο cibum για ανακρίβειες στη λίστα συστατικών σε ζυμαρικά που πωλούνται από μεγάλα σουπερμάρκετ.

Το 70% των καταναλωτών επιλέγουν βιώσιμη συσκευασία τροφίμων – Ευρήματα μελέτης

Η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία αναδείχθηκε ως καθοριστικός παράγοντας επιλογής.

Η Μινεσότα γίνεται η πρώτη πολιτεία που νομοθετεί για την προστασία των καταναλωτών από τις τοξικές φθαλικές ενώσεις στα τρόφιμα

Η Μινεσότα έγινε η πρώτη πολιτεία που στοχεύει τις πλαστικές χημικές ουσίες στα τρόφιμα.

Κουκούτσια ως ξένο σώμα: Το μεγάλο πρόβλημα της βιομηχανίας τροφίμων

Τι δικαιώματα έχει όταν από ελιές χωρίς κουκούτσια, σπας το δόντι από… κουκούτσια;

Τραυματισμοί από μπουκάλια Coca Cola

Οι τραυματισμοί των ματιών και επακόλουθη απώλεια της όρασης από τα γυάλινα μπουκάλια της Coca Cola είναι ένα συχνό φαινόμενο.

Βραβείο για αυτοθερμαινόμενο κουτί με έτοιμο για κατανάλωση vegan γεύμα

Αυτοθερμαινόμενο κουτί τροφίμων με βάση τα φυτά κερδίζει το κορυφαίο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας τροφίμων Ασίας-Ειρηνικού

Πρόσφατες εξελίξεις στην έρευνα για υλικά φιλμ συσκευασίας τροφίμων με βάση τη βιομάζα

Ανασκόπηση άρθρων για μεμβράνες συσκευασίας τροφίμων από κυτταρίνη, άμυλο, χιτοζάνη και ζελατίνη.

Παιδιά και νέοι με χαρτζιλίκι: Μελέτη για την αγοραστική συμπεριφορά τροφίμων

Ετικέτες στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας και νέοι καταναλωτές.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: «Σταματήστε την κατανάλωση» – Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακαλούν αναψυκτικά του αμερικάνικου κολοσσού

Σε πανικό οι αρχές, ερευνούν ποιες παρτίδες έχουν διανεμηθεί στις 11 χώρες που ειδοποιήθηκαν για σοβαρό κίνδυνο από τοξική ουσία σε αναψυκτικά της Coca Cola.

“Το πόδι του Chef” – Ατυχήματα και παθήσεις των εργαζομένων σε κουζίνες – Της Ορθοπαιδικού Άννας Λεντή*

Επειδή η πραγματική κουζίνα δεν είναι master chef, η Χειρουργός Ορθοπαιδικός Άννα Λεντή, αναλύει στο Cibum τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κουζίνες και πως μπορούν να προστατευτούν.

Τι είναι το αλτερνάρια και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που το περιέχουν

Γιατί ανακλήθηκε ταχίνι που περιέχει αλτερνάρια;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο