Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιώσιμη συσκευασία από… φλούδες κρεμμυδιού!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΒιώσιμη συσκευασία από… φλούδες κρεμμυδιού!
spot_img

Θα μπορούσαν οι φλούδες κρεμμυδιού να είναι το μέλλον της βιώσιμης συσκευασίας;

Η start up εταιρεία με έδρα της Σκωτία HUIT, παρουσίασε μία βιώσιμη εναλλακτική λύση στο χαρτί συσκευασίας από φλούδες κρεμμυδιού, προσφέροντας μια εναλλακτική στα πλαστικά και μειώνοντας τα απόβλητα. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει την εξαγωγή κυτταρίνης από φλούδες κρεμμυδιού και την ανάμειξή της σε ένα βιοπολυμερές, δημιουργώντας ένα υλικό που μιμείται την ανθεκτικότητα του πλαστικού ενώ είναι κομποστοποιήσιμο.

Η startup έχει ήδη παράγει δύο πρωτότυπα: το Pyber , ένα υλικό που μοιάζει με χαρτόνι, και το Cellofil , ένα εύκαμπτο φιλμ. Το PYBER είναι ένα υλικό που μοιάζει με χαρτόνι κατασκευασμένο από βιολογικά επεξεργασμένες ίνες φλοιού κρεμμυδιού από έχουν περισυλλέγει ως απορρίμματα. Το CELLOFIL είναι ένα εύκαμπτο υλικό φιλμ κατασκευασμένο από βιολογικά επεξεργασμένο δέρμα κρεμμυδιού. Το φιλμ προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις μεμβράνες LDPE και PE για μια ποικιλία εφαρμογών συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Οι φλούδες κρεμμυδιού έχουν σύμφωνα με την εταιρεία, απίστευτες αντιμικροβιακές ιδιότητες που η HUID ενσωματώνει στο υλικό τους. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευασία αυτή όχι μόνο προστατεύει αλλά διατηρεί το φαγητό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο