ΑρχικήΝέαΣυστάσεις στους delivery για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Συστάσεις στους delivery για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

1 λεπτά ανάγνωσης

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφιστά την προσοχή στους εργοδότες.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφιστά την προσοχή στους εργοδότες επιχειρήσεων σε περιοχές που, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, να προβούν στις απαραίτητες -κατά περίπτωση- ενέργειες, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους.

- Advertisement -

Ενδεικτικά, τέτοιες ενέργειες είναι η αποφυγή ή ασφαλής διευθέτηση εξωτερικών εργασιών, η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και η διευκόλυνση ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης στους χώρους εργασίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στην ασφάλεια των εργαζομένων σε υπηρεσίες delivery.

- Advertisement -

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το άρθρο 32 του ν. 5053/23.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Tέλος στο «πράσινο» ξέπλυμα: Ποιους ισχυρισμούς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν από τις 27 Σεπτεμβρίου οι εταιρείες χωρίς επιστημονική απόδειξη

Βαρύς ο πέλεκυς της νομοθεσίας για τις εταιρείες που επιστρατεύουν ψευδή πράσινα συνθήματα και τεχνητή παλαίωση συσκευών.

«Διακόψτε τη χρήση αμέσως!» – Κατεπείγουσα ειδοποίηση κινδύνου για συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται και στην Ελλάδα (φωτογραφία)

Καταναλωτές παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα τοξικότητας με βίαιες αγγειοδιασταλτικές αντιδράσεις, έντονη ερυθρότητα του δέρματος, κνησμό, εξανθήματα και οξείες γαστρεντερικές διαταραχές

Ο πασατέμπος νέο “όχημα” μετάδοσης της Salmonella – 81 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης, είχαν διατεθεί περίπου 100 τόνοι

Νέα μελέτη συνδέει τους κολοκυθόσπορους με 81 κρούσματα, οκτώ νοσηλείες και εκτεταμένη διανομή προϊόντων στην Ευρώπη.