Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία στην επισήμανση τροφίμων: Ετικέτα σε… ολόγραμμα!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία στην επισήμανση τροφίμων: Ετικέτα σε... ολόγραμμα!
spot_img

Η καινοτόμα ετικέτα αντανακλά το φως σε διαφορετικές γωνίες, με αποτέλεσμα μια ολογραφική εικόνα – Μοναδική εμφάνιση που εγγυάται ότι οι καταναλωτές θα αναγνωρίσουν το προϊόν ως γνήσιο

Η αυστραλιανή εταιρεία Caps & Closures, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει πλαστικές συσκευασίες, έχει ξεκινήσει το σύστημα ολογραφικής επισήμανσης και διακόσμησης ID-Shield.

“Όταν η αρχική συσκευασία του προϊόντος μπορεί εύκολα να αντιγραφεί, οι επιπτώσεις στην επωνυμία σας και στη σχέση σας με τους καταναλωτές μπορεί να είναι αρκετά καταστροφικές”, ανέφερε η εταιρεία.

Η λύση επισήμανσης υψηλής τεχνολογίας είναι πλήρως ενσωματωμένη στη συσκευασία καθώς κατασκευάζεται, χωρίς πρόσθετα υλικά, κόλλες, μελάνια ή διαδικασίες εκτύπωσης. Αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο και εφαρμόσιμο σε όλους τους κατασκευαστές τροφίμων και ποτών μια οικονομικά αποδοτική, ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας που είναι κατάλληλη για μικρές διαδρομές παραγωγής ή επεκτάσιμη μέχρι τον μεγαλύτερο όγκο.

Ενσωματώνεται σε μια νανοκλίμακα απευθείας στην επιφάνεια ενός προϊόντος διατηρώντας παράλληλα 100% καθαρότητα υλικού. Όπως και η δομή ενός σύνθετου τσιπ υπολογιστή, η επεξεργασμένη αυτή επιφάνεια αντανακλά το φως σε διαφορετικές γωνίες, με αποτέλεσμα μια ολογραφική εικόνα. Η διαδικασία αυτή δεν περιλαμβάνει την ακεραιότητα του προϊόντος ούτε επηρεάζει την επιφάνεια επαφής του υλικού με τα τρόφιμα.

Η εταιρεία λέει ότι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας είναι ο οπτικός αντίκτυπος του ολογραφικού συστήματος επωνυμίας, μαζί με την ευκολία χρήσης του.

Ένα ολόγραμμα «jewel-effect» δίνει στους σχεδιαστές εικόνων των brands πρόσβαση σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και των ολογραφικών εφέ, τα οποία εμφανίζονται δυναμικά στα αντίστοιχα λογότυπά τους, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία. «Είναι ένα πραγματικό eye-catcher, σχεδιασμένο για να ξεχωρίζει στο ράφι και να προσελκύει τους πελάτες σε αυτά τα προϊόντα», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου σύμφωνα με το Packaging Europe.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους βιωσιμότητας των συσκευασιών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα