Οι 10 πιο ωφέλιμες τροφές, σύμφωνα με την ιαπωνική εκπομπή TAIKOBAN και τους 300 παγκόσμιας φήμης γιατρούς που επιστράτευσε.
Το TAIKOBAN είναι ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Ιαπωνία. Πρόσφατα, η εκπομπή κάλεσε 300 διάσημους γιατρούς να επιλέξουν τα 10 πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό συστατικά τροφίμων, τα οποία θα δείτε παρακάτω.
Σκουμπρί
Το σκουμπρί είναι ψάρι πλούσιο σε δύο λιπαρά οξέα, το EPA και το DHA, τα οποία αν Το EPA και το DHA είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα για το σώμα — ωστόσο, δεν μπορούν να παραχθούν από το ανθρώπινο σώμα, παρά μόνο απορροφώνται από τη διατροφή. Το EPA προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα και αποτρέπει τη θρόμβωση, αλλά το DHA συντηρεί τις λειτουργίες του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος και του αμφιβληστροειδούς και προστατεύει το σώμα από την οξείδωση και προλαμβάνει διάφορες ασθένειες.
Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θετικά για το μικροβίωμα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων γαλακτικού οξέος και του bifidobacterium, τα οποία διεγείρουν την εντερική δραστηριότητα και βελτιώνουν τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, εμποδίζει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και ενισχύει την ανοσία.
Τόφου
Το τόφου- το τυρί των vegan- βοηθά στην καθυστέρηση της γήρανσης και είναι πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη, η οποία προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Ξύδι
Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ, το οποίο είναι αντιβακτηριακό και εξισορροπεί την εντερική χλωρίδα. Επιπλέον, το ξύδι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αναστολή της αύξησης του σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τις καρδιαγγειακές παθήσεις και ενισχύοντας το μεταβολισμό.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, C και Ε, μέταλλα και διαιτητικές ίνες, τα οποία το καθιστούν ένα από τα πιο πολύτιμα για τον οργανισμό λαχανικά. Επιπλέον, τα σπορόφυτα μπρόκολου είναι πλούσια σε καροτίνη, η οποία αναστέλλει τα καρκινικά κύτταρα. Το λαχανικό διαθέτει, επίσης, αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά στοιχεία, τα οποία μειώνουν τον σχηματιζόμενο αριθμό γκρίζων μαλλιών που προκαλούνται από την κακή κυκλοφορία του αίματος. Οι γιατροί, όμως, προτείνουν το μπρόκολο να μαγειρεύεται στο φούρνο μικροκυμμάτων για να διατηρήσει όλα του τα θρεπτικά συστατικά, καθώς το βράσιμο προκαλεί την απώλεια της υδατοδιαλυτής θρεπτικής ουσίας βιταμίνης C.
Ντομάτες
Οι ντομάτες θεωρούνται ένα από τα κλειδιά της αντιγήρανσης, αφού είναι πλούσιες σε λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά. Μπορούν επίσης να μειώσουν την κακή χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση και να καθυστερήσουν τη γήρανση των αγγείων, ενώ βοηθούν στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης και του καρκίνου. Για τη μέγιστη απορρόφηση του λυκοπενίου, η ντομάτα είναι καλό να τρώγεται μαγειρεμένη.
Αβοκάντο
Το αβοκάντο -πλούσιο σε βιταμίνη Ε- καταστέλλει τη φλεγμονή και επανορθώνει τον κατεστραμμένο χόνδρο, μειώνοντας έτσι τον πόνο στα γόνατα και προστατεύοντας τις αρθρώσεις του ισχίου και του αγκώνα. Είναι, επίσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία του ήπατος, ενώ μειώνει την κακή χοληστερόλη και βοηθά επίσης στην απελευθέρωση τοξινών από την κατανάλωση αλκοόλ και από το κάπνισμα και προάγει τις κινήσεις του εντέρου.
Kimchi
Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Epoch Times, το Kimchi περιέχει ανθεκτικά βακτήρια γαλακτικού οξέος που μπορούν να αντέξουν το γαστρικό υγρό και το εντερικό υγρό, τα οποία παραμένουν ενεργά όταν φτάσουν στα έντερα, βελτιώνοντας το εντερικό περιβάλλον. Μόλις 1 γραμμάριο kimchi περιέχει περισσότερα από 10 εκατομμύρια βακτήρια γαλακτικού οξέος, τα οποία προάγουν την εντερική περισταλτικότητα, βελτιώνουν τη δυσπεψία και μειώνουν τη δυσκοιλιότητα.
Μήλα
Τα μήλα αναζωογονούν τους πνεύμονες χάρη στις πολυφαινόλες τους που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία αναστέλλουν τη βρογχική φλεγμονή, βελτιώνουν την αναπνοή και αποκαθιστούν τη ζωτικότητα των πνευμόνων.
Νatto (Νάτο)
Το Natto είναι ουσιαστικά φασόλια σόγιας, τα οποία, όμως έχουν “μαγικές” ιδιότητες για την υγεία. Μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών εντερικών ασθενειών, όπως ορισμένες εντερικές, αρτηριοσκλήρωση, διαβήτη τύπου 2, καρκίνο και άνοια. Υπάρχουν περισσότερα από 20.000 είδη Bacillus subtilis natto (βακτήρια natto) στο natto, το οποίο βελτιώνει την ανοσία. Επιπλέον, το Natto έχει ιδιότητες κατά της θρόμβωσης, αποτρέποντας έτσι το έμφραγμα του εγκεφάλου και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.