Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tα εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine επιθεώρησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

ΑρχικήΝέαTα εστιατόρια του Δικτύου Aegean Cuisine επιθεώρησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Το δίκτυο των εστιατορίων Aegean Cuisine που αποτελούν τον πρεσβευτή της κυκλαδικής γαστρονομίας επιθεώρησε και αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Το Δίκτυο  Aegean Cuisine αποτελείται πλέον από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων ενώ η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνεργάστηκε με ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ολοκληρώσει τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης των εστιατορίων.

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, υιοθετήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έχοντας ως σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.

Στόχος του Δικτύου είναι η ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στο πλαίσιο του θεματικού και γαστριμαργικού τουρισμού, ο οποίος καταγράφει κατακόρυφη άνοδο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Τα εστιατόρια που επιθεωρήθηκαν και αξιολογήθηκαν από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) προκειμένου να συμμετάσχουν στο δίκτυο προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους αξιοποιώντας στο έπακρο τοπικές συνταγές και προϊόντα.

Παράλληλα, και πέραν των εστιατορίων, στο δίκτυο συμμετέχουν επιπλέον 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα, τα οποία έχον λάβει το χαρακτηρισμό «Aegean Cuisine Recommended» συνδέοντας άμεσα τη γαστρονομία με την τοπική πρωτογενή παραγωγή.

Η κυρία Βασιλική Καζάζη, Senior Vice President Food & Agriculture South East Europe TÜV NORD δήλωσε πως «η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού αλλά και βασικό στοιχείο του τουριστικού μείγματος. Πρωτοβουλίες όπως το δίκτυο Aegean Cuisine αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποιότητα της χώρας μας στον ραγδαία αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετείχαμε και στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανάπτυξη του Δικτύου».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ανέφερε πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων. Μέσα από τη διαδικασία αυτή ενισχύθηκε το δίκτυο Aegean Cuisine και ο ρόλος των επιχειρήσεων-μελών ως πρεσβευτές της ποιότητας και των αξιών της κυκλαδικής γαστρονομικής παράδοσης και τέθηκαν οι σωστές βάσεις για τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις αξίες του και με στόχο την ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, καθώς και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)

Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα