Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα πιο διάσημα food trends της τελευταίας 20ετίας

ΑρχικήΝέαΤα πιο διάσημα food trends της τελευταίας 20ετίας
spot_img

cibum team

Με τους καταναλωτές να είναι σε… διατροφική εγρήγορση περισσότερο από ποτέ, κάθε χρόνο είθισται να υπάρχει ένα food trend (μια διατροφική μόδα, όπως θα λέγαμε ελληνιστί), η οποία βρίσκει παγκόσμια απήχηση.

Τα food trends κάθε χρόνου είναι εντελώς διαφορετικά και μπορεί να αφορούν είτε ποτά είτε φαγητά. Σίγουρα, όμως, είναι εντυπωσιακά, ενώ συχνά είναι και εξαιρετικά από διατροφικής απόψεως.

Ας δούμε τα πιο διάσημα food trends της τελευταίας 20ετίας

2001: Red Bull και Βότκα

2002: Smoothies

2003: Μπάρες πρωτεΐνης και granola

2004: Γιαούρτι

2005: Cupcakes

2006: Λευκή σοκολάτα μόκα

2007: Παγωμένο γιαούρτι

2008: Ράμεν (ιαπωνική σούπα με νουντλς)

2009: Μπέικον

2010: Γάλα καρύδας

2011: Ελληνικό γιαούρτι

2012: Σπιτικές πίκλες

2013: Κέιλ

2014: Μπρόκολο

2015: Τοστ με αβοκάντο

2016: Πολύχρωμα τρόφιμα (τα περίφημα unicorn τοστ, unicorn κέικ, κλπ, που σάρωσαν στο Instagram)

2017: Μάτσα

2018: Ζυμαρικά από όσπρια

2019: Vegan κρέας

Δείτε επίσης:

Τα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό Workshop για εκτίμηση επικινδυνότητας στην έκθεση σε χημικές ουσίες 

Εμβολιασμός εργαζομένων στην εστίαση: Πότε αναμένεται η απόφαση 

Tα μυοσκελετικά προβλήματα είναι το No1 πρόβλημα υγείας των εργαζομένων 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ » λόγω… γλουτένης!

Φαγητό στον χώρο εργασίας. Ο ρόλος του εργοδότη 

ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις τροφίμων  

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλήθειες και ψέματα: Πόσο παχαίνει το αλάτι;

Πόσες θερμίδες έχει το αλάτι και ο "απροσδόκητος" τρόπος που οδηγεί σε αύξηση του βάρους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατακράτηση υγρών.

Τι γίνεται με το φουα γκρα; Ποιοι το πολεμούν και ποιοι το υποστηρίζουν

Η νόστιμη αλλά αμφιλεγόμενη λιχουδιά συνεχίζει να απασχολεί το παγκόσμιο γαστρονομικό σκηνικό.

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο