Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό

ΑρχικήΝέαΤα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό
spot_img

cibum team

 

Να κάνουν λίγο πιο γλυκιά (αλλά και δροσερή)  αποφάσισαν οι Έλληνες εν μέσω της περιπέτειας με την υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αγορά παγωτού σημείωσε μεγάλη αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2021 (Ιανουάριος – Μάριος 2021), της τάξεως του 40%, σε σχέση με το 2020.

Η αυξημένη ζήτηση για κατανάλωση στο σπίτι έφερε άνοδο των πωλήσεων παγωτού κατά 4% στο κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Ώθηση έδωσαν στις πωλήσεις τα οικογενειακά παγωτά, τα οποία καταναλώνονται κατεξοχήν κατ’ οίκον και έκριναν ουσιαστικά την ανάπτυξη της αγοράς, καθώς οι πωλήσεις τους βελτιώθηκαν πέρσι κατά 6,8%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν και οι πολυσυσκευασίες τόσο το 2020 όσο και το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποτελώντας επίσης μία κατηγορία που καταναλώνεται στο σπίτι, σε αντίθεση με τις μεμονωμένες συσκευασίες, που παρουσίασαν μείωση.

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη μπροστά, η εγχώρια αγορά παγωτού, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «ζεσταίνεται» για τα καλά, βλέποντας το αναπτυσσόμενο ρεύμα ενίσχυσης της κατανάλωσης.

Οι «παίκτες» της εγχώριας βιομηχανίας παγωτού

Πρώτη εξακολουθεί να είναι η Nestlé με μερίδιο άνω του 20%.

Ακολουθεί η Κρι Κρι με 14,6%, η Algida με μερίδιο γύρω στο 13% και στην τέταρτη θέση είναι η ΕΒΓΑ με 12,6%.

Όσον αφορά τα παγωτά ιδιωτικής ετικέτας, ελέγχουν πάνω από το 25% της αγοράς.

Με πληροφορίες από Τύπο της Κυριακής

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο