ΑρχικήΝέαΞενοδοχοϋπάλληλοι- Επίδομα 534 ευρώ: Επέκταση σε εποχικούς εργαζόμενους

Ξενοδοχοϋπάλληλοι- Επίδομα 534 ευρώ: Επέκταση σε εποχικούς εργαζόμενους

cibum team

 
Τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα στον ειδικό μηχανισμό στήριξης εντάσσονται οι εποχικά εργαζόμενοι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον τουρισμό, σε:

- Advertisement -

– κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα,
– σε επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί τουριστικών λεωφορείων,

οι οποίοι δεν επαναπροσλαμβάνονται και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε οποιονδήποτε εργοδότη εντάσσονται στον ειδικό μηχανισμό στήριξης.

- Advertisement -

Οι εν λόγω εργαζόμενοι προκειμένου να είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του άρθρου 2, δεν δύνανται ταυτόχρονα να λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

Στους δικαιούχους – εργαζόμενους καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία ανέρχεται σε πεντακόσια τριάντα τέσσερα (534) ευρώ, που αντιστοιχεί σε τριάντα (30) ημέρες, για κάθε έναν από τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021, που αυτοί δεν απασχολούνται. Για μικρότερη περίοδο απασχόλησης, καταβάλλονται αναλογία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία