Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό

ΑρχικήΝέαΤα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό
spot_img

cibum team

 

Να κάνουν λίγο πιο γλυκιά (αλλά και δροσερή)  αποφάσισαν οι Έλληνες εν μέσω της περιπέτειας με την υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αγορά παγωτού σημείωσε μεγάλη αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2021 (Ιανουάριος – Μάριος 2021), της τάξεως του 40%, σε σχέση με το 2020.

Η αυξημένη ζήτηση για κατανάλωση στο σπίτι έφερε άνοδο των πωλήσεων παγωτού κατά 4% στο κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Ώθηση έδωσαν στις πωλήσεις τα οικογενειακά παγωτά, τα οποία καταναλώνονται κατεξοχήν κατ’ οίκον και έκριναν ουσιαστικά την ανάπτυξη της αγοράς, καθώς οι πωλήσεις τους βελτιώθηκαν πέρσι κατά 6,8%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν και οι πολυσυσκευασίες τόσο το 2020 όσο και το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποτελώντας επίσης μία κατηγορία που καταναλώνεται στο σπίτι, σε αντίθεση με τις μεμονωμένες συσκευασίες, που παρουσίασαν μείωση.

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη μπροστά, η εγχώρια αγορά παγωτού, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «ζεσταίνεται» για τα καλά, βλέποντας το αναπτυσσόμενο ρεύμα ενίσχυσης της κατανάλωσης.

Οι «παίκτες» της εγχώριας βιομηχανίας παγωτού

Πρώτη εξακολουθεί να είναι η Nestlé με μερίδιο άνω του 20%.

Ακολουθεί η Κρι Κρι με 14,6%, η Algida με μερίδιο γύρω στο 13% και στην τέταρτη θέση είναι η ΕΒΓΑ με 12,6%.

Όσον αφορά τα παγωτά ιδιωτικής ετικέτας, ελέγχουν πάνω από το 25% της αγοράς.

Με πληροφορίες από Τύπο της Κυριακής

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα