ΑρχικήΝέαΤα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό

Τα lockdown έφεραν στροφή… στο οικογενειακό παγωτό

cibum team

 

Να κάνουν λίγο πιο γλυκιά (αλλά και δροσερή)  αποφάσισαν οι Έλληνες εν μέσω της περιπέτειας με την υγειονομική κρίση.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αγορά παγωτού σημείωσε μεγάλη αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2021 (Ιανουάριος – Μάριος 2021), της τάξεως του 40%, σε σχέση με το 2020.

Η αυξημένη ζήτηση για κατανάλωση στο σπίτι έφερε άνοδο των πωλήσεων παγωτού κατά 4% στο κανάλι του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

- Advertisement -

Ώθηση έδωσαν στις πωλήσεις τα οικογενειακά παγωτά, τα οποία καταναλώνονται κατεξοχήν κατ’ οίκον και έκριναν ουσιαστικά την ανάπτυξη της αγοράς, καθώς οι πωλήσεις τους βελτιώθηκαν πέρσι κατά 6,8%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν και οι πολυσυσκευασίες τόσο το 2020 όσο και το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποτελώντας επίσης μία κατηγορία που καταναλώνεται στο σπίτι, σε αντίθεση με τις μεμονωμένες συσκευασίες, που παρουσίασαν μείωση.

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη μπροστά, η εγχώρια αγορά παγωτού, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «ζεσταίνεται» για τα καλά, βλέποντας το αναπτυσσόμενο ρεύμα ενίσχυσης της κατανάλωσης.

Οι «παίκτες» της εγχώριας βιομηχανίας παγωτού

Πρώτη εξακολουθεί να είναι η Nestlé με μερίδιο άνω του 20%.

Ακολουθεί η Κρι Κρι με 14,6%, η Algida με μερίδιο γύρω στο 13% και στην τέταρτη θέση είναι η ΕΒΓΑ με 12,6%.

Όσον αφορά τα παγωτά ιδιωτικής ετικέτας, ελέγχουν πάνω από το 25% της αγοράς.

Με πληροφορίες από Τύπο της Κυριακής

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.