Όσα πρέπει να ξέρετε για την αγαπημένη σοκολάτα της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής.
Η λευκή σοκολάτα, έχει γλυκιά γεύση και κρεμώδη υφή, αλλά διαφέρει από τις πλούσιες, ξεχωριστές γεύσεις των πιο σκούρων «συγγενών του». Αυτό προκαλεί το ερώτημα: Μπορεί να θεωρηθεί η λευκή σοκολάτα στ’ αλήθεια σοκολάτα; Το cibum σήμερα δίνει την απάντηση.
H λευκή σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα σοκολάτα. Έχει ένα κύριο συστατικό κοινό με από την κλασική σοκολάτα: το βούτυρο κακάο, το οποίο προέρχεται από τους ψημένους και σπασμένους κόκκους κακάο. Η λευκή σοκολάτα διαφέρει όμως από τους άλλους τύπους σοκολάτας, καθώς δεν περιέχει στερεό κακάο, το οποίο δίνει και το σκούρο χρώμα στην κλασική σοκολάτα. Επίσης έχει πολύ περισσότερη ζάχαρη και λίπος.
Η λευκή σοκολάτα είναι κρεμώδης και προσφέρεται στο να αναδείξει και άλλες γεύσεις όπως λεμόνι, φράουλα, βατόμουρα, κ.ά. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς η λευκή σοκολάτα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο, 14% ξηρά στερεά γαλακτοκομικού προϊόντος όπως το γάλα, κρέμα ή βούτυρο, συμπεριλαμβανομένων 3,5% λιπαρών γάλακτος και όχι άνω του 55% ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά. Τέλος μπορεί να αρωματιστεί με φυσικό εκχύλισμα βανίλιας ή τεχνητό άρωμα βανίλιας (βανιλίνη). Eπίσης επειδή το χρώμα της είναι λευκό (στην πραγματικότητα ζαχαρί) είναι η μοναδική στην οποία μπορεί να προστεθεί χρώμα και γίνει ροζ, πορτοκαλί, μπλε ή κόκκινη, κάτι που δεν συμβαίνει με τις κλασικές σκούρες σοκολάτες.