Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επανάσταση στη συντήρηση τροφίμων: Ανακαλύφθηκε ο πάγος από… σόγια!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΕπανάσταση στη συντήρηση τροφίμων: Ανακαλύφθηκε ο πάγος από... σόγια!
spot_img

Το “Jelly ice” θα αλλάξει το παιχνίδι στην αποθήκευση και την αποστολή κρύων τροφίμων – Διατηρεί τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι ευέλικτο, βιοδιασπώμενο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί 12 φορές.

Με χρηματοδότηση του Εθνικού Ινστιτούτου Τροφίμων και Γεωργίας του USDA (NIFA) , οι ερευνητές του UC Davis δημιουργούν αυτό που αποκαλούν «ζελεδένιο πάγο». Ο “Jelly ice” παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας πρωτεΐνη σόγιας που συχνά απορρίπτεται ως υποπροϊόν. Παγιδεύει νερό στη μεμβράνη του και μόλις παγώσει, ο πάγος ζελέ παραμένει τόσο κρύος όσο ο κανονικός πάγος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν δώδεκα φορές – καθιστώντας το καινοτόμο προϊόν μια βιώσιμη και έξυπνη για το κλίμα εναλλακτική λύση.

Σε αντίθεση με τον παραδοσιακό πάγο, ο πάγος ζελέ μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί χωρίς διασταυρούμενη μόλυνση και μπορεί να διατηρήσει τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – συμβάλλοντας στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και των τροφιμογενών ασθενειών. Με πάνω από 63 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων που δημιουργούνται στον εμπορικό, θεσμικό και οικιακό τομέα μόνο το 2018 ( Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ), ο πάγος ζελέ έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι για την αποθήκευση και την αποστολή κρύων τροφίμων.

Το “Jelly ice” είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το USDA εργάζεται για τη δημιουργία καλύτερων αγορών, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα