Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικάλυψη φρούτων και λαχανικών με κανέλα για την αποτροπή αλλοίωσης

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπικάλυψη φρούτων και λαχανικών με κανέλα για την αποτροπή αλλοίωσης
spot_img

Ερευνητές της Texas A&M συνδυάζουν κερί για τρόφιμα με αιθέρια έλαια κανέλας για την προστασία των προϊόντων από βακτήρια.

Πολλά προϊόντα και λαχανικά έχουν ήδη στρώμα κεριού κατάλληλου για λόγους ασφάλειας τροφίμων και για την πρόληψη της απώλειας νερού. Ωστόσο ακόμα και με αυτή τη επίστρωση η παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών χάνει πάνω από το 50% της παραγωγής γεωργικών φρούτων κατά τη διάρκεια διαφόρων σταδίων χειρισμού προϊόντων και μετασυλλεκτικών επεξεργασιών.

Ο Δρ Mustafa Akbulut, καθηγητής χημικής μηχανικής, συνεργάστηκε με τον καθηγητή κηπουρικής επιστήμης Luis Cisneros-Zevallos για να δημιουργήσει προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας, χωρίς βακτήρια. Η έρευνα του Akbulut συνδυάζει κερί με νανο-ενθυλακωμένο αιθέριο έλαιο φλοιού κανέλας σε πρωτεΐνες για να τους ενισχύσει με αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Η τεχνολογία επίστρωσης κεριού του Akbulut ενισχύει την ασφάλεια των φρέσκων προϊόντων και παρέχει ενισχυμένη προστασία από βακτήρια και μύκητες. Αυτή η σύνθετη επίστρωση παρέχει τόσο άμεσα όσο και καθυστερημένα αντιβακτηριακά αποτελέσματα, σύμφωνα με το άρθρο.

Πιθανή χρήση της βιομηχανίας

«Πιστεύω ότι ο αντίκτυπος που θα έχουν αυτές οι επικαλύψεις κεριού στη βιομηχανία είναι πολύ μεγάλος επειδή η βιομηχανία αναζητά νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο Cisneros-Zevallos. «Αυτό ένα από εκείνα τα εργαλεία που αναπτύσσονται που θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν τη βιομηχανία να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις κατά των ανθρώπινων παθογόνων και οργανισμών που προκαλούν αλλοίωση».

Το αιθέριο έλαιο με νανοκάψουλα καθιστά πιο δύσκολο για τα βακτήρια να προσκολληθούν και να επιβιώσουν στα φρούτα ή τα λαχανικά. Η καθυστερημένη απελευθέρωση του αιθέριου ελαίου αυξάνει τον χρόνο ενημέρωσης των δραστικών συστατικών και των προϊόντων σε σύγκριση με τα μη ενθυλακωμένα αντίστοιχά του, σύμφωνα με το άρθρο.

Οι δοκιμές της νέας επίστρωσης έγιναν ενάντια στον Aspergillus, έναν μύκητα που είναι υπεύθυνος για την αλλοίωση των τροφίμων και την εμφάνιση πνευμονικών λοιμώξεων στους ανθρώπους. Οι ερευνητές κατάφεραν να αποτρέψουν την ανάπτυξή του.

Αυτή η έρευνα έλαβε μερική χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Food Manufacturing Technologies που παρέχεται από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA). Επιπλέον, η χρηματοδότηση προέρχεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας του USDA — Specialty Crop Research Initiati.

Πηγή ιστορίας:

Τα υλικά παρέχονται από το Texas A&M University . 

Αναφορά :

  1. Yashwanth Arcot, Minchen Mu, Yu-Ting Lin, William DeFlorio, Haris Jebrini, Angela Parry-Hanson Kunadu, Yagmur Yegin, Younjin Min, Alejandro Castillo, Luis Cisneros-Zevallos, Thomas M. Taylor, Mustafa ES Akbulut. Βρώσιμα νανο-ενθυλακωμένα αιθέρια έλαια κανέλας υβριδικές επικαλύψεις κεριού για ενίσχυση της ασφάλειας των μήλων έναντι των παθογόνων που μεταδίδονται από τα τρόφιμα . Τρέχουσα έρευνα στην επιστήμη των τροφίμων , 2024; 8: 100667 DOI: 10.1016/j.crfs.2023.100667

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο