Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες;

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΜπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες;
spot_img

Οι ντομάτες μπορούν να συντηρηθούν και να συσκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και οι κατεψυγμένες ντομάτες δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά μπορούν να κονσερβοποιηθούν;

Η απάντηση της Karen Blakeslee επιστήμονας τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, στην ερώτηση εάν μπορούν να κονσερβοποιηθούν οι κατεψυγμένες ντομάτες είναι “εξαρτάται”.

«Δεν συνιστάται η κονσέρβα από ντομάτες που πάγωσαν στο αμπέλι», είπε ο Blakeslee. «Αυτό συμβαίνει επειδή η περιεκτικότητα σε οξύ αλλάζει πάρα πολύ όταν παγώνουν στο αμπέλι, καθιστώντας τα μη ασφαλή για κονσερβοποίηση».

Ωστόσο, οι ντομάτες που συγκομίζονται πριν από το φθινόπωρο παγώνουν και στη συνέχεια καταψύχονται μπορούν να κονσερβοποιηθούν γιατί δεν αλλάζουν την οξύτητα. Η Blakeslee είπε ωστόσο ότι η υφή θα αλλάξει μετά την κονσερβοποίηση και θα γίνει πολύ απαλή.

“Η καλύτερη επιλογή για την κονσερβοποίηση κατεψυγμένων ντοματών είναι να φτιάξετε ένα καλομαγειρεμένο προϊόν, όπως ένα προϊόν μαγειρεμένης ή θρυμματισμένης ντομάτας, ή να γίνει χυμός ή σάλτσα ντομάτας”, είπε η Blakeslee.

Δεν συνιστάται η κονσερβοποίηση κατεψυγμένων ντοματών σε ολόκληρα ή τέταρτα.

«Θα συσκευαστούν στα βάζα διαφορετικά, θα απορροφήσουν την υγρασία με διαφορετικό τρόπο και η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από τα βάζα διαφορετικά», είπε η Blakeslee. Εξαιτίας αυτών των αλλαγών, μπορεί να προκληθεί υποεπεξεργασία και αλλοίωση.

Η Blakeslee υπενθυμίζει στους κηπουρούς ότι οι συνταγές κονσερβοποίησης ντομάτας βασίζονται σε φρέσκες – όχι κατεψυγμένες – ντομάτες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα