Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα τεχνολογία φέρνει καινοτόμες αλλαγές στη βιομηχανία βρώσιμων εντόμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΝέα τεχνολογία φέρνει καινοτόμες αλλαγές στη βιομηχανία βρώσιμων εντόμων
spot_img

Η βιομηχανία βρώσιμων εντόμων είναι ένας κλάδος που αποκτά αυξανόμενη δημοτικότητα χρόνο με το χρόνο. Πέρα από τις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα έντομα ως τροφή για τον οργανισμό, όπως το πλήθος πρωτεϊνών, αποτελούν την απάντηση στην υπερκατανάλωση τροφής εξαιτίας του υπερπληθυσμού, αφήνοντας παράλληλα ένα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για να βελτιώσει την αποδοτικότητα της παραγωγής εντόμων, αναπτύχθηκε στην Εσθονία το έργο BUGBOX, με χρηματοδότηση από την ΕΕ, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αντιδραστήρα μαζικής εκτροφής για βρώσιμα έντομα, το οποίο είναι εύκολο στη χρήση και επεκτάσιμο.

 Ο πρωτότυπος αντιδραστήρας εκτροφής BugBox είναι 200 ​​φορές πιο παραγωγικός και πάνω από 10 φορές φθηνότερος από τις χειροκίνητες μεθόδους εκτροφής που υπάρχουν μέχρι σήμερα, αλλά και ευκολότερος στη χρήση, γεγονός που διευκολύνει τους επιχειρηματίες. Ο αντιδραστήρας διαθέτει, επίσης, ένα καινοτόμο λογισμικό που καθιστά την ανθρώπινη συμβολή περιττή κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας εκτροφής εντόμων. Το λογισμικό ρυθμίζει τη θερμοκρασία και την υγρασία του αντιδραστήρα, ενώ η παροχή τροφής και νερού βασίζεται στο είδος των εντόμων, την ηλικία και τον επιλεγμένο κύκλο εκτροφής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο συντονιστής του έργου.

Ο αντιδραστήρας είναι προγραμματισμένος να καθαρίζεται μόνος του και να αφαιρεί όλα τα περιττώματα, τα νεκρά έντομα και τα υπολείμματα τροφής που θα μετατραπούν αργότερα σε οργανικό λίπασμα. Ο αντιδραστήρας BugBox  είναι κατάλληλος και βασισμένος πάνω σε εξειδικευμένες γνώσεις για όλα τα είδη Orthoptera είδη – η τάξη των εντόμων που περιλαμβάνει τους γρύλους, τις ακρίδες και τις ακρίδες που είναι ήδη αρκετά δημοφιλή σε Ασία και Αφρική.

Η ομάδα σχεδιάζει να συνεχίσει  και να βελτιώσει την ανάπτυξη τόσο του λογισμικού όσο και του υλικού του προϊόντος. Το πρώτο πρωτότυπο εργοτάξιο παραγωγής για δοκιμές αναμένεται να έχει δημιουργηθεί ως το επόμενο έτος. Η ομάδα δηλώνει ενθουσιασμένη για την πορεία και την εξέλιξη του έργου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο