Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το καινοτόμο προϊόν «ΒIT-Eat» στην 86η ΔΕΘ

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το καινοτόμο προϊόν «ΒIT-Eat» στην 86η ΔΕΘ
spot_img

Το προϊόν «ΒΙΤ-Εat» αναπτύχθηκε από τις φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, συμμετέχει δυναμικά για μία ακόμη χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (86η ΔΕΘ). Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. και θα δέχεται επισκέπτες έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής συμμετέχει στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην 86η ΔΕΘ, με το προϊόν «ΒIT-Eat».

Το προϊόν «ΒIT-Eat» κατάκτησε το 3ο βραβείο στον διαγωνισμό ΕCOTROPHELIA 2022, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων στις 6 Ιουλίου 2022 στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 12 ομάδων από 8 Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Το προϊόν «ΒΙΤ-Εat» αναπτύχθηκε από τις φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα): Καλογεράκη Αικατερίνη (Team manager), Tζιάστα Γεωργία, Ξαγοραράκη Ειρήνη, Αποστολίδου Δήμητρα-Χριστίνα, Γεωργίου Βασιλεία, Γουζέλη Απόστολο, Δελιαλή Ιωάννα, Παπαδημητρίου Γεωργία, Νούλη Κυρανά υπό την επίβλεψη του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Λέκτορα Εφαρμογών, και της κυρίας Ελένης Γώγου, Επίκουρης Καθηγήτριας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

Το «ΒIT-Eat» περιλαμβάνεται στην κατηγορία των «Ready to Eat» προϊόντων και αποτελεί μια σειρά τριών καινοτόμων προϊόντων τα οποία αποτελούν γευστική πρόταση για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και καινοτόμο παξιμάδι, χωρίς πρόσθετα και περιέχει συστατικά από την ελληνική γη όπως είναι ο κρόκος Κοζάνης, το ρεβίθι, η φάβα, ο σιδερίτης (τσάι του βουνού), το μέλι, η φράουλα, η λαχανίδα, η τομάτα και το καρότο.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως θα επισκεφθεί το περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και θα ξεναγηθεί στα εκθέματά του παρουσία των Πρυτανικών Αρχών, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Όλοι κρύβουμε έναν “Ικαριώτη” μέσα μας! Τα μυστικά της μακροζωίας

Ικαρία: Το νησί της Μπλέ Ζώνης με τα γαστρονομικά μυστικά για μακροζωία.

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα