Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

UCONTROL: Πρωτοπόρα ετικέτα παρακολούθησης αποστολών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνUCONTROL: Πρωτοπόρα ετικέτα παρακολούθησης αποστολών τροφίμων
spot_img

Η πρώτη λύση Supply-Chain-as-a-Service (SCaaS) που επιτρέπει άμεση ορατότητα και συνδεσιμότητα κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η εταιρεία τεχνολογίας Unilog λανσάρει μία επαναστατική ετικέτα που μπορεί να αλλάξει τη δυναμική της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία είναι μέρος της ICL, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες logistics του Ισραήλ. 

Η ετικέτα UCONTROL δίνει στη βιομηχανία τροφίμων την ευκαιρία να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πορεία της αποστολής σε  κάθε πτυχή της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την προέλευση έως τον τελικό καταναλωτή ακόμη και όταν το προϊόν ανοίξει στην κουζίνα του.

Οι αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο παρέχουν προληπτικό έλεγχο μέσω μιας ανέπαφης λειτουργίας. Η εταιρεία λέει ότι οι πελάτες μπορούν απλώς να… «Stick & Go» χωρίς να απαιτούνται σαρώσεις με κούριερ. Ο αισθητήρας έχει διαμορφώσιμη επιχειρηματική λογική, ώστε να μπορεί να προσφέρει μια προσαρμοσμένη λύση για κάθε ανάγκη. Η ετικέτα διαθέτει παγκόσμια συνδεσιμότητα μέσω της προεκτυπωμένης κάρτας iSim της, καθώς και απρόσκοπτη λειτουργία πτήσης, κατασκευασμένη από ασφαλή υλικά και εγκεκριμένη από αεροπορικές εταιρείες. Μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -20°C και 40°C με θερμοκρασίες λειτουργίας από -20°C έως 60°C.

Η λύση Ucontrol™ συνδυάζει τις δυνατότητες του συστήματος Logivice που βασίζεται στο cloud της Unilog με την τεχνολογία iSIM. Το Logivice είναι μια προσαρμόσιμη πλατφόρμα ψηφιακής αλυσίδας εφοδιασμού που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ορατότητα σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας με τα υψηλότερα πρότυπα ακρίβειας δεδομένων.

Η ετικέτα παρακολουθεί και αναλύει συμβάντα στην αλυσίδα εφοδιασμού, επιτρέποντας στους λήπτες αποφάσεων να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, για 100% έλεγχο αποθέματος σε όλο το δίκτυο, σύμφωνα με την Unilog.  Η ετικέτα Sensos είναι μια συσκευή IoT που δεν χρειάζεται φόρτιση ή βαθμονόμηση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να διαχειριστείτε τα logistics επιστροφής της συσκευής καθώς η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι μίας χρήσης, με φιλική προς τη φύση μπαταρία μη λιθίου, για εύκολη απόρριψη.

Η λύση Ucontrol™ περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αισθητήρες ορατότητας χάρτη και θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο, ανιχνευτή ανοιχτής σφραγίδας, σημεία ενδιαφέροντος και πολλά άλλα. Αυτά τα χαρακτηριστικά λύνουν προβλήματα στις μέρες μας, όπως η έλλειψη ορατότητας, η εμπιστοσύνη στις χειροκίνητες σαρώσεις με courier, η κατάσταση παράδοσης και η άγνοια του χρόνου κατανάλωσης μόλις ο πελάτης ανοίξει το κουτί.

Πηγή: Packagingeurope

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Αυστηρά μέτρα για την πάταξη “ψευδοοικολογικών” ισχυρισμών στις ετικέτες

Το 53,3 % των περιβαλλοντικών ισχυρισμών στην ΕΕ διαπιστώθηκε ότι είναι ασαφείς, παραπλανητικοί ή αβάσιμοι και το 40 % ατεκμηρίωτοι.

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα