Μία μόνο μπριζόλα στο εστιατόριο του Macka Palace του Salt Bae κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ.
Ο τουρκικής καταγωγής κρεοπώλης Nusret Gökçe ή αλλιώς Salt Bae γεννήθηκε τόσο φτωχός που έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν μικρότερος. Όλα, όμως, άλλαξαν για αυτόν το 2017, όταν έγινε γνωστός από τον σήμα κατατεθέν τρόπο που καρυκεύει τα κρέατά του.
Σήμερα, ο Salat Bae είναι ο ιδιοκτήτης πάνω από 22 εστιατορίων σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Ντουμπάι. Αλλά αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει πολλούς από τα όσα έχει καταφέρει ο Salt Bae είναι το να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο “παλάτι” αξίας συνολικά 40 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για το Macka Palace στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης, το οποίο διαθέτει πισίνα στον τελευταίο όροφο, γυμναστήριο, εστιατόριο και σπα. Ο Salt Bae απέκτησε το ξενοδοχείο το 2019 και μετακόμισε στο δικό του διαμέρισμα εντός του ξενοδοχείου το ίδιο έτος. Στο παρελθόν, αυτό το διαμέρισμα ανήκε στον θεατρικό συγγραφέα του 20ου αιώνα Abdülhak Hâmid Tarhan, ευρέως γνωστό στην Τουρκία ως ο Μεγάλος Ποιητής.
Αν και ο ίδιος, μοιράζεται πολύ λίγα για το διαμέρισμά του στο παλάτι, σύμφωνα με τη Daily Mail, το ίδιο το ξενοδοχείο που το στεγάζει διαθέτει 90 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, με τιμές που ξεκινούν από 400 περίπου ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες μια τεράστια γκάμα εγκαταστάσεων, όπως δείπνο στο αποκλειστικό εστιατόριο του Salt Bae, όπου μια επώνυμη μπριζόλα από χρυσό φύλλο μπορεί να κοστίσει στους πελάτες πάνω από 1000 ευρώ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου, οι σεφ ειδικεύονται στο μετατρέπουν το κρέας σε “κομμάτια τέχνης”.