Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρία νέα μέλη στο ΔΣ της EFSA

ΑρχικήΝέαΤρία νέα μέλη στο ΔΣ της EFSA
spot_img

Αλλάζει η σύνθεση του διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Κάθε κράτος μέλος ορίζει ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος ως εκπροσώπους του στο διοικητικό συμβούλιο της EFSA. Τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη που ορίζονται με τον τρόπο αυτό διορίζονται από το Συμβούλιο για ανανεώσιμη περίοδο τεσσάρων ετών και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Τον Απρίλο του 2022 το Συμβούλιο διόρισε εκπροσώπους των κρατών μελών ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της EFSA για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2026. Στη νέα σύνθεση μάλιστα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Άντωνης Ζαμπέλας  και ο κ. Γεώργιος – Ιωάννης Νυχάς, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Όμως  την 1η Μαΐου 2022, απεβίωσε ο κ. Georgi GEORGIEV, το τακτικό μέλος από τη Βουλγαρία, ενώ παραιτήθηκαν η κα Patricia REILLY, αναπληρωματικό μέλος από την Ιρλανδία, και η κα Jitka GÖTZOVÁ, αναπληρωματικό μέλος από την Τσεχία.

Στην θέση τους διορίστηκαν οι Koycho Koev (Βουλγαρία), Martin ŠTĚPÁNEK (Τσεχική Δημοκρατία) και Geraldine DUFFY (Ιρλανδία).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα