Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli !

ΑρχικήΝέαΒανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli !
spot_img

cibum team

Στις 10 Ιουνίου δημοσιεύτηκε, στο περιοδικό Green Chemistry, μελέτη των Joanna C. Sadler και Stephen Wallace, βάσει της οποίας κατάφεραν να πετύχουν την ΑΜΕΣΗ ανακύκλωση του τερεφθαλικού οξέος που προέρχεται από το ΡΕΤ σε βανιλίνη με γενετικά τροποιημένα στελέχη Escherichia coli. Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν πως μετά τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας, επιτεύχθηκε μετατροπή 79% του τερεφθαλικού οξέος σε βανιλίνη. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια βιολογικής ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων, την παραγωγή βανιλίνης από PET χρησιμοποιώντας έναν γενετικά τροποποιημένο μικροοργανισμό.

Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) είναι ένα πολυμερές ευρέως χρησιμοποιούμενο στην βιομηχανία υλικών, κυρίως στην παρασκευή πλαστικών φιαλών και δοχείων στη βιομηχανία τροφίμων. Είναι αποτέλεσμα συμπύκνωσης από δύο μονομερή: την αιθανοδιόλη (γλυκόλη – μία διαλκοόλη) και το τερφθαλικό διμεθυλεστέρα (διεστέρα). Ενώ να θυμίσουμε πως η βανιλίνη είναι συνθετικό μόριο υψηλής αξίας, με χρήση στην βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών, αντί του ακριβού εκχυλίσματος βανίλιας.  
 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο με τίτλο Microbial synthesis of vanillin from waste PET πατώντας ΕΔΩ.
Δείτε: 

Καφές: Γνωστές και άγνωστες επικίνδυνες παρενέργειες. Τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση. 

Alert για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Δρόμος προς την παχυσαρκία Τα επεξεργασμένα τρόφιμα η βασική τροφή παιδιών και εφήβων. 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για τα self test 

Σαντορίνη: Οι ψευτοκεφτέδες της Ρούλας με τα 15 αδέλφια! Μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία και μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή. 

Από 671 ευρώ ο μισθός στην εστίαση – Ποιους αφορά η νέα 2ετής σύμβαση 

Η σημασία της γεύσης στην παραγωγή νέων τροφίμων και ποτών 

ΗΠΑ: Ανάκληση σκυλοτροφής λόγω σαλμονέλας 

ΗΠΑ: Ανάκληση σνακ «Ελληνικό γιαούρτι με φράουλα» λόγω μεταλλικών θραυσμάτων 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan! 

Τα 8 εντυπωσιακά οφέλη του χυμού καρότο 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας   

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα