Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιώσιμη συσκευασία: Οι φιναλίστ των Sustainability Awards 2022!

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΒιώσιμη συσκευασία: Οι φιναλίστ των Sustainability Awards 2022!
spot_img

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πιο δημοφιλούς διαγωνισμού βιώσιμης συσκευασίας στον κόσμο

Ο πιο διάσημος διαγωνισμός καινοτομίας βιώσιμης συσκευασίας στον κόσμο συνεχίζει να αναπτύσσεται και φέτος προσέλκυσε για άλλη μια φορά περισσότερη δέσμευση από πριν, με ρεκόρ 360 συμμετοχών από όλη την παγκόσμια αλυσίδα αξίας συσκευασιών.

Τα Βραβεία Αειφορίας προσαρμόζονται συνεχώς για να αντικατοπτρίζουν το μεταβαλλόμενο τοπίο που οδηγεί σε βιώσιμη καινοτομία. Ο φετινός διαγωνισμός εισήγαγε πέντε νέες κατηγορίες Προ-εμπορευματοποίησης, αφιερωμένες στην προβολή των σημαντικότερων τομέων αναδυόμενης καινοτομίας που θα εμφανιστούν στην αγορά τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ των κατηγοριών για εμπορευματοποιημένα προϊόντα και πρωτοβουλίες, υπάρχουν δύο νέες κατηγορίες: «Κλίμα» και «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Το Packaging Europe θα μοιράζεται μεμονωμένα χαρακτηριστικά για κάθε έναν από τους φιναλίστ τους επόμενους μήνες, πριν αποκαλύψει τους νικητές σε δύο εκδηλώσεις το φθινόπωρο.

Ακολουθούν οι φιναλίστ στις κατηγορίες για εμπορευματοποιημένες καινοτομίες και πρωτοβουλίες, των οποίων οι νικητές θα ανακοινωθούν στη Λισαβόνα στις 13-14 Σεπτεμβρίου:

CO2 AI από την BCG – Boston Consulting Group (Γαλλία)

Το CO2 AI της BCG είναι μια ολοκληρωμένη, έτοιμη για ανάπτυξη, ψηφιακή λύση με τεχνητή νοημοσύνη, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν εταιρείες από όλες τις βιομηχανίες για να ποσοτικοποιήσουν με ακρίβεια τις εκπομπές και να βρουν λύσεις για να τις μειώσουν σε κλίμακα.

Έργο δεδομένων βιώσιμης συσκευασίας – Coles Group (Αυστραλία)

Μια συνεργασία με την MSAC Solutions, το PREP Design και τον Australian Packaging Covenant Organization (APCO) για τη συλλογή λεπτομερών πληροφοριών συσκευασίας από προμηθευτές Coles Own Brand για την αξιολόγηση της ανακυκλωσιμότητας, υποστηρίζοντας τη βιομηχανία προς τους Εθνικούς Στόχους Συσκευασίας της Αυστραλίας για το 2025.

Συστήματα συλλογής κτιρίων στην Αφρική – Equatorial Coca-Cola Bottling Company (Μαρόκο)

Δημιουργία συστημάτων συλλογής για τη διασφάλιση της κυκλικής οικονομίας για τις συσκευασίες, με ταυτόχρονη προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση στις κοινότητες της Γουινέας και του Μαρόκου, συνεργασία με τοπικούς εταίρους και προσαρμογή στην πραγματικότητα της αγοράς.

Βελτιστοποίηση διαστάσεων σχεδίασης – SCALIZE (Γερμανία)

Το SCALIZE είναι ένα νέο εργαλείο που βασίζεται στο cloud για προγραμματιστές συσκευασιών για να αναλύουν άμεσα τις διαστάσεις της συσκευασίας με τις ομάδες έργου τους, προσομοιώνοντας ανοχές και δυνατότητες για τις πιο ολιστικές αποφάσεις σχεδιασμού για βιωσιμότητα.

Κλίμα

Μπουκάλι κρασιού Aurelia – Συσκευασία Berlin & Bruni Glass (Ιταλία)

Το Aurelia είναι ένα μπουκάλι από τη συλλογή Itinera σχεδιασμένο για οινοποιεία που έρχονται σε επαφή με το θέμα της βιωσιμότητας.

Bluemint® Steel pure – Hoffmann Neopac, thyssenkrupp Rasselstein & Ricola AG (Ελβετία)

Εστιάστε στην εξοικονόμηση CO2 έως και 70% στη διαδικασία παραγωγής χάλυβα χρησιμοποιώντας χάλυβα bluemint®, για συσκευασία.

Κουτιά αλουμινίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα – AB InBev, RUSAL, CANPACK, ELVAL (Βέλγιο)

Το κουτάκι αλουμινίου με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα στον κόσμο.

Συσκευασία Technomelt Supra ECO αρνητική σε άνθρακα θερμό τήγμα – Henkel (Γερμανία)

Η πρώτη αρνητική σε άνθρακα κόλλα θερμής τήξης βοηθά στη μετάβαση σε αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα για την ίδια κατανάλωση κόλλας.

Οδηγώντας την Κυκλική Οικονομία

Βρύση διανομής Liquipure® μονο-υλικού VINIflow® – Liquibox (ΗΠΑ)

Δίνοντας τη δυνατότητα σε εστιατόρια, ιδρύματα και οικιακούς καταναλωτές να ανακυκλώνουν συσκευασίες σε συσκευασία για ευαίσθητα προϊόντα, αφαιρώντας το πλαστικό από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Πιλοτικό συστήματος επαναχρησιμοποίησης σε σούπερ μάρκετ – Loop & Tesco (Ηνωμένο Βασίλειο)

Η Tesco και η Loop εφαρμόζουν πιλοτικά έναν τρόπο για τους πελάτες να αγοράζουν προϊόντα σε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες που μπορούν να επιστραφούν στο κατάστημα όταν τελειώσουν για να καθαριστούν, να ξαναγεμιστούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά.

NIVEA ecorefill – Beiersdorf (Γερμανία)

Το ecorefill είναι το πρώτο αφρώδες σαπούνι της NIVEA που παρασκευάζεται με διαλυτά δισκία που αναμιγνύονται με νερό στο ανακυκλωμένο και επαναγεμιζόμενο μπουκάλι.

R-Cycle – ψηφιακό διαβατήριο προϊόντος για βιώσιμα πλαστικά – R-Cycle (Γερμανία)

Ως πλατφόρμα δεδομένων συσκευασίας, η R-Cycle συλλέγει αυτόματα και παρέχει δεδομένα σχετικά με την ανακύκλωση μέσω μιας ανοιχτής τυπικής μορφής κατά την παραγωγή και την καθιστά προσβάσιμη για βελτιωμένη διαλογή απορριμμάτων.

The Ultimate Flexible Film – Sealed Air (Ηνωμένο Βασίλειο)

Ευέλικτη συσκευασία ανακυκλωμένου περιεχομένου για τρόφιμα για μια πραγματική κυκλική οικονομία.

Future – Aptar (Ιταλία)

Αντλία μονουλικού, πλήρως ανακυκλώσιμη και με δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Προσαρμοσμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου βασισμένη σε ίνες αλληλογραφίας – WestRock Company  

Το WestRock KD-Fold™ είναι ένα ιδιόκτητο υπόστρωμα συσκευασίας σε σχήμα σωλήνα, μονής όψης, με κυματοειδές ανεμιστήρα, που έχει σχεδιαστεί για να τροφοδοτείται στο αυτοματοποιημένο σύστημα που παράγει αποτελεσματικά ταχυδρομεία προσαρμοσμένου μεγέθους για ανάγκες ηλεκτρονικού εμπορίου και αποστολής. 

Reckitt βιώσιμη συσκευασία ηλεκτρονικού εμπορίου για την Amazon – Smurfit Kappa Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ)

Η νέα βιώσιμη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου της Reckitt για την Amazon αποφεύγει το πλαστικό μιας χρήσης και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ικανοποίηση των πελατών και την αντίληψη της επωνυμίας.

Systematic Cooling Concept – HelloFresh (Γερμανία)

Το Systematic Cooling Concept (SCC) είναι μια εσωτερική κατασκευή και μια καινοτόμος λύση συσκευασίας που, μεταξύ άλλων πτυχών, διασφαλίζει την αποδοτικότητα συσκευασίας και τη βέλτιστη σταθερότητα θερμικής απόδοσης των προϊόντων.

Το envoBOX – envoPAP (Ηνωμένο Βασίλειο)

Ένα κουτί που παράγεται από απορριπτόμενες γεωργικές ίνες που διαφορετικά θα καίγονταν και θα μόλυναν τον πλανήτη με πολλούς τρόπους.

Μηχανήματα

Υβριδική τεχνολογία ASD – Ετικέτα CCL (Γερμανία)

Βιώσιμη τεχνολογία εκτύπωσης

Οριζόντια φόρμα για χαρτί με ασύμμετρη ραφή – FormerFab® (Γερμανία)

Flowpack Μορφοποίηση ώμου για τη διαμόρφωση χαρτιού με ασύμμετρη ραφή για κύρια και δευτερεύουσα συσκευασία χωρίς να καταστρέφονται χάρτινα φράγματα.

Snapcut για φλιτζάνια πλήρωσης φόρμας PET – Barry Wehmiller Packaging Systems (Γαλλία)

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Snapcut της Synerlink επιτρέπει στους επεξεργαστές γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφίμων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία form-fill-seal (FFS) να κόβουν και να προκόβουν PET, PP και όλα τα άλλα ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα πλαστικά (PLA, rPET).

Cyclone C4+ – Tonejet Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο)

Ένα σύστημα ψηφιακής εκτύπωσης απευθείας σε κουτί για διακόσμηση κουτιών ποτών.

Ανακυκλώσιμες Συσκευασίες

Σύστημα κυψελών Amcor HealthCare™ AmSky™  – Amcor (ΗΠΑ)

Μια πρώτη στη βιομηχανία, έτοιμη για ανακύκλωση συσκευασία blister με θερμοδιαμορφωμένο πάτο και καπάκι κατασκευασμένα από HDPE που επιτρέπουν την ανακύκλωση ολόκληρης της συσκευασίας.

Αφαιρούμενα μανίκια με ψηφιακή υδατοσήμανση για Lenor – Procter & Gamble (Βέλγιο)

Στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, τα αδιαφανή μπουκάλια PET Lenor Fabric Enhancer αντικαταστάθηκαν από 100% ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα μπουκάλια PET με αφαιρούμενα, διπλά διάτρητα και πλεούμενα μανίκια με ψηφιακά υδατογραφήματα.

Επαναχρησιμοποίηση πακέτων πιο γρήγορα με το RAIN RFID – Confidex a Beontag company & CupLOOP (Φινλανδία)

Αυτοματοποιημένη συλλογή και επιστροφή χρημάτων κατάθεσης για επαναχρησιμοποιήσιμα πακέτα κάνοντας την επαναχρησιμοποίηση πακέτων ταχύτερη και ευκολότερη μέσω της παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων, των καταθέσεων και της άμεσης αποζημίωσης.

Ανθεκτικό στη θερμότητα και πλήρως ανακυκλώσιμο φύλλο υλικού – Starlinger viscotec (Αυστρία)

Το φύλλο rPET100 για θερμοδιαμορφωμένη συσκευασία είναι ένας τρόπος αλλαγής του παιχνιδιού για λύσεις κυκλικής συσκευασίας: είναι σχεδιασμένο για ανακύκλωση και κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο PET.

Ανανεώσιμα υλικά

Σειρά κατεψυγμένων έτοιμων γευμάτων Omnifoods με οικιακούς κομποστοποιούμενους δίσκους – Πράσινη Δευτέρα (Χονγκ Κονγκ)

Κομποστοποιήσιμοι, βιοδιασπώμενοι και μικροκυμάτων δίσκοι βαγάσσης για διάφορα προσιτά φυτικά κατεψυγμένα/διατηρημένα με απλή ψύξη γεύματα Omni που παρουσιάζονται σε περισσότερα από 700 καταστήματα ψιλικών.

Paboco – the Paper Bottle – Paper Bottle Company (Δανία)

Μια κοινότητα καινοτομίας που ενώνεται με την αποστολή να δημιουργήσει ένα πλήρως βιολογικής βάσης και ανακυκλώσιμο χάρτινο μπουκάλι σε κλίμακα.

Re-Leaf Paper – Re-Leaf Technology (Ουκρανία)

Χάρτινη συσκευασία από πεσμένα φύλλα.

Μελάνες συσκευασίας με υψηλή περιεκτικότητα σε βιοανανεώσιμες πηγές – Siegwerk (Γερμανία)

Η νέα βιώσιμη σειρά μελανιών και επικαλύψεων UniNATURE εισάγει μια νέα γενιά μελανιών με περιεχόμενο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα