Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιβλίο με συνταγές για καρκινοπαθείς από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΑρχικήΝέαΒιβλίο με συνταγές για καρκινοπαθείς από τον Ηλία Μαμαλάκη
spot_img

Ο γνωστός σεφ συνεργάζεται με επιστήμονες προκειμένου να βοηθήσει ασθενείς με νεοπλασία να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Επιτέλους τυπώθηκε και έπεται συνέχειαΔιευκρινίζω πρόκειται για ένα βιβλίο συνταγών και συμβούλων για ασθενείς με νεόπλασμα στο στάδιο χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας. Το βιβλίο δεν πωλείται αλλά διανέμεται δωρεάν σε ασθενείς με νεόπλασμα...”

Με αυτή την ανάρτηση ο Ηλίας Μαμαλάκης ανακοίνωσε την έκδοση και κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, “ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ που φροντίζουν το έντερο των ανθρώπων με νεοπλασία”. Η νέα έκδοση στόχο έχει να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας μέσω κατάλληλης διατροφής.

Μέχρι πρόσφατα το βιβλίο υπήρχε μόνο διαδικτυακά αλλά τώρα κυκλοφορεί σε μια καλαίσθητη έκδοση, με την σφραγίδα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.

Αφορμή για το υπέροχο αυτό βιβλίο στάθηκε μία συνάντηση του γνωστού σεφ, με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας Μαρία Τόλια, ενώ καθοριστική ήταν η συνδρομή του κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου κ. Δημήτρη Πέτσιου. Σήμερα το βιβλίο διατίθεται από το site του ΠΑΓΝΗ (www.pagni.gr), ενώ εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και διατίθεται δωρεάν στους ασθενείς.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο κ. Μαμαλάκης μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Τούτο το μικρό βιβλίο, το οποίο απευθύνεται σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που βρίσκονται υπό θεραπεία από νεόπλασμα, είναι ένα πραγματικά δύσκολο έργο. Από οικογενειακή εμπειρία ξέρω καλά το πόσο ταλαιπωρείται ο ασθενής στο στάδιο της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Είμαι ευτυχής που μπορώ και εγώ με την τέχνη μου να συμβάλω λίγο στην καλύτερη διατήρηση της υγείας τους»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο