Από ξηρό καρπό πέθανε το 13 μηνών βρέφος στη Χαλκιδική
Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση για το 13 μηνών αγοράκι από τη Σερβία που πέθανε την Τρίτη στη Χαλκιδική, με τα ευρήματα να δείχνουν πνιγμονή από κατανάλωση ξηρού καρπού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Το βρέφος βρισκόταν σε παραλία της Σιθωνίας με την οικογένειά του, όταν – σύμφωνα με πληροφορίες – κατά τη διάρκεια παραμονής τους εκεί, το παιδί φέρεται να κατανάλωσε κάποιον ξηρό καρπό που συνόδευε τα ροφήματα της παρέας. Λίγο μετά τις 18:30, το παιδί εμφάνισε συμπτώματα πνιγμονής και προκλήθηκε πανικός.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καρκινογόνος ουσία σε ελληνικό τρόφιμο 7400% πάνω από το όριο! – Μας “κάρφωσε” η Ιρλανδία στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα
Στο σημείο έσπευσε γιατρός που βρισκόταν στην παραλία και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του. Ωστόσο, επειδή –όπως αναφέρεται– δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Η σορός του παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στη Σερβία, όπου και θα τελεστεί η κηδεία. Η οικογένεια είχε επισκεφθεί αυθημερόν τη Σιθωνία, ενώ σχεδίαζε να επιστρέψει την Παρασκευή στην πατρίδα της.
Οι πνιγμοί βρεφών και μικρών παιδιών από φαγητό δεν είναι σπάνιοι με μερικά τρόφιμα να είναι πολύ πιο επικίνδυνα από άλλα όπως στρογγυλά μικρά γλειφιτζούρια, μικρά λουκάνικα κοκτέιλ, μικρά φρούτα και λαχανικά, όπως τα ντοματίνια και τα μεγαλύτερα βατόμουρα, ξηροί καρποί, marshmallows, ποπ κορν και σταφύλια. Υπενθυμίζεται ο θάνατος 3χρονου παιδιού στην Τήνο από σταφύλι αλλά και το περιστατικό με τον 10χρονο που πνίγηκε από αγγούρι και τον έσωσε 16χρονη στη Χαλκιδική. Αλλά και στην Καβάλα 7χρονος μαθητής πνίγηκε από το φαγητό του και τον έσωσε η δασκάλα του
