ΑρχικήΝέαΞηρός καρπός η αιτία που πνίγηκε και πέθανε βρέφος στη Χαλκιδική

Ξηρός καρπός η αιτία που πνίγηκε και πέθανε βρέφος στη Χαλκιδική

2 λεπτά ανάγνωσης

Από ξηρό καρπό πέθανε το 13 μηνών βρέφος στη Χαλκιδική

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση για το 13 μηνών αγοράκι από τη Σερβία που πέθανε την Τρίτη στη Χαλκιδική, με τα ευρήματα να δείχνουν πνιγμονή από κατανάλωση ξηρού καρπού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

- Advertisement -

Το βρέφος βρισκόταν σε παραλία της Σιθωνίας με την οικογένειά του, όταν – σύμφωνα με πληροφορίες – κατά τη διάρκεια παραμονής τους εκεί, το παιδί φέρεται να κατανάλωσε κάποιον ξηρό καρπό που συνόδευε τα ροφήματα της παρέας. Λίγο μετά τις 18:30, το παιδί εμφάνισε συμπτώματα πνιγμονής και προκλήθηκε πανικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καρκινογόνος ουσία σε ελληνικό τρόφιμο 7400% πάνω από το όριο! – Μας “κάρφωσε” η Ιρλανδία στην Ευρώπη

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα

Στο σημείο έσπευσε γιατρός που βρισκόταν στην παραλία και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του. Ωστόσο, επειδή –όπως αναφέρεται– δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. Η σορός του παιδιού αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στη Σερβία, όπου και θα τελεστεί η κηδεία. Η οικογένεια είχε επισκεφθεί αυθημερόν τη Σιθωνία, ενώ σχεδίαζε να επιστρέψει την Παρασκευή στην πατρίδα της.

Οι πνιγμοί βρεφών και μικρών παιδιών από φαγητό δεν είναι σπάνιοι με μερικά τρόφιμα να είναι πολύ πιο επικίνδυνα από άλλα όπως στρογγυλά μικρά γλειφιτζούρια, μικρά λουκάνικα κοκτέιλ, μικρά φρούτα και λαχανικά, όπως τα ντοματίνια και τα μεγαλύτερα βατόμουρα, ξηροί καρποί, marshmallows, ποπ κορν και σταφύλια. Υπενθυμίζεται ο θάνατος 3χρονου παιδιού στην Τήνο από σταφύλι αλλά και το περιστατικό με τον 10χρονο που πνίγηκε από αγγούρι και τον έσωσε 16χρονη στη Χαλκιδική. Αλλά και στην Καβάλα 7χρονος μαθητής πνίγηκε από το φαγητό του και τον έσωσε η δασκάλα του

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έλληνες αρτοποιοί: 1.500 λουκέτα, με πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απειλούν τον κλάδο

Έλσα Κουκουμέρια: «Μεγάλη αδικία για εμάς και παραπλάνηση του καταναλωτή» – Γιώργος Καββαθάς: «Πολύ σύντομα θα δούμε την κατάληψη του χώρου από πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

Νέα προειδοποίηση για κοινό τρόφιμο του σουπερμάρκετ – Επιστημονικά ευρήματα και συστάσεις από τις αρχές – Του Ν. Γδοντέλη

Παθογόνα βακτήρια, θερμοκρασία και χρόνος αποθήκευσης στο επίκεντρο νέων επιστημονικών δεδομένων για δημοφιλή τρόφιμα.

Εντοπίστηκε μέλι με Clostridium botulinum – Πηγές επιμόλυνσης, ανθεκτικότητα και περιστατικά αλλαντίασης

Νέο περιστατικό στην Ευρώπη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την παρουσία C. botulinum στο μέλι – Από πού προέρχεται, πώς ελέγχεται και ποιος είναι ο κίνδυνος.