Πως θα κερδίσετε χρόνο ηρεμίας και ξεκούρασης.
Το ροχαλητό μπορεί να διαταράξει έναν ήρεμο νυχτερινό ύπνο, όχι μόνο γι αυτόν που ροχαλίζει αλλά και για τον σύντροφό του και ενδεχομένως για τους άλλους στο σπίτι, εάν το ροχαλητό είναι ιδιαίτερα έντονο.
Οι ειδικοί ύπνου στο CBD.co έχουν αναγνωρίσει τον όλεθρο που μπορεί να προκαλέσει το ροχαλητό στην ξεκούραση και έχουν τη λύση. Όπως αναφέρουν: «Το ροχαλητό δεν είναι η μόνη αιτία που μπορεί να προκαλέσει το ροχαλητό: «Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας ροχαλίζετε, γνωρίζετε πολύ καλά πώς μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τη δική σας ποιότητα ύπνου αλλά και τη λογική όλων όσων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής». Η λύση είναι να καταναλώνετε μια κουταλιά μέλι πριν πέσετε για ύπνο.
Οι ειδικοί εξήγησαν περαιτέρω τα οφέλη αυτής της γλυκιάς θεραπείας: «Το μέλι διαθέτει εντυπωσιακές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να κάνουν θαύματα για τη μείωση του ροχαλητού.
«Επικαλύπτοντας το λαιμό, το μέλι βοηθά στην καταπράυνση και τη μείωση των δονήσεων που προκαλούν αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους. Όταν ο λαιμός σας είναι λιγότερο ερεθισμένος και φλεγμονώδης, οι αεραγωγοί σας είναι πιο ανοιχτοί, καθιστώντας λιγότερο πιθανό το ροχαλητό σας».
Η συνιστώμενη μέθοδος τους περιλαμβάνει τη διάλυση ενός κουταλιού του γλυκού μέλι σε ζεστό νερό, τσάι χαμομηλιού ή τζίντζερ και πρότειναν: «Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το ζεστό φλιτζάνι κάποια στιγμή ανάμεσα στο δείπνο και την ώρα του ύπνου. Λειτουργεί πολύ καλά ως μέρος μιας καταπραϋντικής ρουτίνας πριν από τον ύπνο για να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε».
Εκτός από μια κουταλιά μέλι πριν από τον ύπνο, υπάρχουν και άλλες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του ροχαλητού:
- Διατηρώντας ένα υγιές βάρος
- Αν κοιμάστε στο πλάι
- Ανυψώνοντας το κεφάλι σας με μαξιλάρια
- Ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και ηρεμιστικών
Γεύματα και ροχαλητό
Αν και η έρευνα σχετικά με τις ώρες των γευμάτων και τη σχέση τους με το ροχαλητό είναι αραιή, οι πρώτες έρευνες υποδηλώνουν μια αξιοσημείωτη σύνδεση. Ένας από τους σημαντικότερους δείκτες που υποδεικνύουν αυτή τη συσχέτιση προέρχεται από το έγκριτο περιοδικό Journal of Clinical Sleep Medicine.
Η μελέτη τους διαπίστωσε ότι «ο καθυστερημένος χρόνος των γευμάτων συσχετίστηκε με χειρότερο μοτίβο και ποιότητα ύπνου και σοβαρότητα άπνοιας από ό,τι ο πρώιμος χρόνος των γευμάτων».
Παρόλο που η μελέτη αυτή δεν διευκρινίζει μια ακριβή σχέση αιτίου-αποτελέσματος, ευθυγραμμίζεται αναμφισβήτητα με τα ανεπίσημα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο συγχρονισμός των γευμάτων μας παίζει ρόλο στη δυναμική του ύπνου μας.
Αυτή η πρώιμη έρευνα ανοίγει το δρόμο για μια ευρύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι συνήθειες του τρόπου ζωής μας και τα προγράμματα φαγητού μπορούν να διαμορφώσουν τις νυχτερινές μας εμπειρίες.