Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί τα φασόλια είναι το μυστικό της μακροζωίας

ΑρχικήΝέαΥγείαΓιατί τα φασόλια είναι το μυστικό της μακροζωίας
spot_img

Η ταπεινή τροφή που μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας.

Ο ειδικός στη μακροζωία Dan Buettner, γνωστός για την έρευνά του στις μπλε ζώνες (περιοχές του κόσμου όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο και πιο υγιείς) αναδεικνύει τα φασόλια ως την απόλυτη τροφή για τη μακροζωία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καθημερινή κατανάλωση ενός φλιτζανιού φασολιών μπορεί να προσθέσει έως και τέσσερα επιπλέον χρόνια ζωής.

- Advertisement -

Πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, τα φασόλια προσφέρουν χορταστικότητα και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη τους, συνδέοντας την κατανάλωσή τους με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη τύπου 2 και χρόνιας φλεγμονής.

Διαφορετικές ποικιλίες οσπρίων προσφέρουν ξεχωριστά οφέλη. Οι φακές είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα λευκά φασόλια παρέχουν ασβέστιο και κάλιο, ενώ τα μαύρα φασόλια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών. Τα ρεβίθια αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, απαραίτητου για την κυτταρική ανάπτυξη, ενώ τα κόκκινα φασόλια είναι γεμάτα φυτικό σίδηρο.

Ακόμη και τα κλασικά ψημένα φασόλια σε σάλτσα ντομάτας μπορούν να έχουν θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή, αν καταναλώνονται με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αλάτι και ζάχαρη.

«Τα φασόλια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δίαιτας μακροζωίας», τονίζει ο Buettner. «Είναι προσιτά, θρεπτικά και βιώσιμα. Δεν υπάρχει κανένα χάπι ή συμπλήρωμα που να μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο