Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η κατανάλωση αυγών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου στους ηλικιωμένους – Μελέτη

ΑρχικήΝέαΥγείαΗ κατανάλωση αυγών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου στους ηλικιωμένους - Μελέτη
spot_img

Νέα μελέτη συνδέει τη μέτρια κατανάλωση αυγών με μακροζωία.

Καθώς οι τιμές των αυγών αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της επιδημίας της γρίπης των πτηνών, πολλοί καταναλωτές σκέφτονται να μειώσουν την κατανάλωσή τους, είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω ανησυχιών σχετικά με τη χοληστερόλη.

- Advertisement -

Ωστόσο, μια νέα επιστημονική μελέτη αμφισβητεί την αντίληψη ότι τα αυγά είναι επιβλαβή για την υγεία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μπορεί να έχουν προστατευτικό ρόλο, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ενήλικες.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα από τη μελέτη ASPREE, ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 8.000 ηλικιωμένων και παρακολούθησε την υγεία τους για έξι χρόνια. Οι συμμετέχοντες ταξινομήθηκαν σε τρεις ομάδες με βάση τη συχνότητα κατανάλωσης αυγών: Σπάνια ή ποτέ, εβδομαδιαία (1-6 φορές την εβδομάδα) και καθημερινά ή περισσότερες φορές την ημέρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν αυγά 1-6 φορές την εβδομάδα είχαν 29% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις και 17% χαμηλότερο συνολικό κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους έτρωγαν αυγά σπάνια ή καθόλου.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη κοινωνικοοικονομικούς και δημογραφικούς παράγοντες, καθώς και τη συνολική ποιότητα της διατροφής, ώστε να απομονώσουν την επίδραση των αυγών στην υγεία. Παρόλο που η έρευνα δεν κατέγραψε λεπτομέρειες όπως τον τύπο του αυγού ή τον τρόπο μαγειρέματος, προσφέρει ισχυρές ενδείξεις ότι η μέτρια κατανάλωση αυγών μπορεί να συμβάλλει στη μακροζωία.

Ενώ απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διερευνηθεί η συνολική επίδραση των αυγών στην υγεία, τα ευρήματα αυτά αμφισβητούν τις παλιότερες ανησυχίες σχετικά με τη χοληστερόλη και υποδεικνύουν ότι τα αυγά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής για τους ηλικιωμένους.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/eggs-cholesterol-heart-health-study-b2694176.html

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο