Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι λιγούρες είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα άνοιας – Επιστημονική μελέτη

ΑρχικήΝέαΟι λιγούρες είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα άνοιας - Επιστημονική μελέτη
spot_img

Ο ρόλος της μετωποκροταφικής άνοιας.

Οι ειδικοί έχουν προτείνει ότι η επιθυμία για ορισμένα είδη τροφίμων θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη άνοιας. Η άνοια είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συλλογή συμπτωμάτων που σχετίζονται με την απώλεια μνήμης, όπως ορίζεται από το NHS.

Συχνά υπάρχει σύγχυση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Το NHS διευκρινίζει ότι η νόσος Αλτσχάιμερ είναι ένας τύπος άνοιας και, μαζί με την αγγειακή άνοια, αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των περιπτώσεων.

Μία από τις λιγότερο συχνές μορφές άνοιας, γνωστή ως μετωποκροταφική άνοια (FTD), μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη συμπεριφορά και τη γλώσσα – και οι επιλογές τροφίμων θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν αυτή την κατάσταση, σύμφωνα με το Wales Online. Το Alzheimer’s UK έχει σημειώσει ότι οι ασθενείς με FTD μπορεί «να επιθυμούν γλυκά, λιπαρά τρόφιμα ή υδατάνθρακες και να ξεχνούν τους τρόπους τους στο τραπέζι» και «μπορεί επίσης να μην ξέρουν πια πότε να σταματήσουν να τρώνε, να πίνουν αλκοόλ ή να καπνίζουν».

Μια αξιοσημείωτη περίπτωση είναι η Helen Stewart, σύζυγος του Σκωτσέζου πρώην οδηγού της Φόρμουλα Ένα Sir Jackie Stewart, η οποία διαγνώστηκε με FTD το 2014. Αυτό οδήγησε τον 82χρονο θρύλο των αγώνων να ιδρύσει τον παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό Race Against Dementia, ο οποίος έχει ως στόχο να επιταχύνει την επιστημονική πρόοδο προς την εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια.

Η άνοια είναι στατιστικά ο μεγαλύτερος δολοφόνος στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας περίπου 67.000 θανάτους ετησίως, αναφέρει η Daily Record. Ωστόσο, πιστεύεται ότι μια νέα θεραπεία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο