Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιπεριές τσίλι: Αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής;

ΑρχικήΝέαΥγείαΠιπεριές τσίλι: Αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής;
spot_img

Ο σημαντικός ρόλος της καψαϊκίνης.

Η κατανάλωση πιπεριών τσίλι φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένο προσδόκιμο ζωής και μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας το 2020.

Η μελέτη αυτή βασίστηκε σε δεδομένα από τέσσερις μεγάλες μελέτες που περιλάμβαναν συνολικά πάνω από 570.000 άτομα από διαφορετικές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία, η Κίνα και το Ιράν. Οι ερευνητές συνέκριναν την υγεία και τη θνησιμότητα αυτών που κατανάλωναν τακτικά πιπέρι τσίλι με όσους το κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν συχνά πιπέρι τσίλι παρουσίασαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, καθώς και συνολική μείωση της θνησιμότητας από όλα τα αίτια.

Η καψαϊκίνη, η δραστική ουσία του πιπεριού τσίλι, θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα οφέλη, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητές της. Επίσης, έχει φανεί ότι η καψαϊκίνη μπορεί να ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που συνδέεται άμεσα με τη μείωση του κινδύνου για διάφορες ασθένειες.

Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι παραμένουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους ακριβείς μηχανισμούς μέσω των οποίων η κατανάλωση πιπεριού τσίλι μπορεί να παρατείνει τη ζωή. Για παράδειγμα, αν και διαπιστώθηκε η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πιπεριού τσίλι και της μειωμένης θνησιμότητας, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ακριβώς πιπέρι τσίλι πρέπει να καταναλώνεται, ποιος τύπος είναι πιο αποτελεσματικός και πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνεται για να επιτευχθούν τα μέγιστα οφέλη.

Οι μελέτες που αναλύθηκαν είχαν διαφορές ως προς την ποσότητα και τον τύπο πιπεριού που καταναλώθηκε, κάτι που καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό μιας γενικευμένης σύστασης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της μελέτης, Dr. Bo Xu, σημείωσε ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν περιορισμένα ως προς τη λεπτομέρεια σχετικά με την υγεία των συμμετεχόντων και τους παράγοντες του τρόπου ζωής που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

Παρά τα ενθαρρυντικά ευρήματα, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, ιδίως με τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες, για να επιβεβαιωθούν τα οφέλη του πιπεριού τσίλι και να κατανοηθούν πλήρως οι επιδράσεις του στην υγεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο