Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε το καλοκαίρι αν πάσχετε από έκζεμα

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε το καλοκαίρι αν πάσχετε από έκζεμα
spot_img

Το έκζεμα είναι μια δερματική πάθηση που μπορεί να ταλαιπωρήσει τους πάσχοντες από αυτό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αν, λοιπόν, ταλαιπωρείστε από αυτό, ακολουθούν ορισμένες τροφές που θα χρειαστεί να αποφύγετε για να μην το επιδεινώσετε.

Η χρόνια αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη για κάποιον, ειδικά σε καλοκαιρινές περιόδους, όπου η ζέστη και ο καύσωνας κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το έκζεμα.

- Advertisement -

Το έκζεμα επηρεάζεται αρκετά από διατροφικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, οπότε οι πάσχοντες θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους τις καλοκαιρινές περιόδους. Ακολουθούν ορισμένες τροφές, τις οποίες, σύμφωνα με την ειδικό Zoë Palmer-Wright (διατροφολόγος στο YorkTest) , πρέπει να αποφεύγουν όσοι πάσχουν από έκζεμα για να αποτρέψουν τις φαγούρα και τις επώδυνες εξάρσεις αυτό το καλοκαίρι, όπως παρατίθενται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mirror.

 Milkshakes

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, τα γαλακτοκομικά προκαλούν συχνά εξάρσεις σε διάφορες δερματικές παθήσεις, οπότε τα milkshakes, όσο δροσιστικά και αν είναι, ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Επιπλέον, οι τροφικές δυσανεξίες μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονώδεις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις του δέρματος. Οπότε, αν θέλετε να απολαύσετε ένα milkshake, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο γάλα φυτικής προέλευσης (ανάλογα τις αλλεργίες σας μπορεί αυτό να είναι είτε από ξηρούς καρπούς είτε από σόγια ή έντομα).

Μπύρα

Δυστυχώς, ούτε η μπύρα ενδείκνυται για τους πάσχοντες από έκζεμα και αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά της σε γλουτένη. Τα καλά νέα είναι πως πλέον υπάρχουν αρκετές μπύρες και αλκοολούχα ποτά εν γένει, χωρίς γλουτένη, αλλά ακόμα και αν δεν βρείτε, υπάρχει πάντα και ο μηλίτης. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να απολαύσετε μια παγωμένη μπύρα μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, κοιτάξτε πρώτα τη λίστα των συστατικών της.

Αυγά

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, περισσότερο από το 70% των πασχόντων από έκζεμα αντιδρούν αρνητικά στα αυγά, αναφέρει η διατροφολόγος. Αυτό μπορεί να σημαίνει, βέβαια, τέλος στα αυγά και τις ομελέτες για αυτό το καλοκαίρι, αλλά όχι απαραίτητα και τέλος στα φαγητά που περιέχουν αυγό. Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα το aquafaba και αλεσμένοι σπόροι λιναριού.

Τόφου

Άσχημα νέα για τους vegan πάσχοντες από έκζεμα. Το τόφου, επειδή παράγεται από σόγια, μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις εκζέματος. Ως πρόσθετο, η σόγια περιέχεται σε μια ποικιλία προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων εάν θέλετε να προσδιορίσετε τις τροφές που προκαλούν το έναυσμα. Ορισμένες εναλλακτικές για να μπορέσετε να αντλήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά από το τόφου, όπως οι πρωτεΐνες, αποτελούν οι φακές, τα λαχανικά, τα φασόλια και το jackfruit.

 Παγωτό

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, αλλά αν έχετε έκζεμα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Όπως και τα milkshake, έτσι και το παγωτό έχει, συνήθως ως βάση του τα γαλακτοκομικά, τα οποία προκαλούν συχνά έξαρση σε πληθώρα δερματικών παθήσεων. Ωστόσο, μπορείτε κάλλιστα να απολαύσετε γρανίτες με χυμό φρούτων ή παγωτά με φυτικές εναλλακτικές γάλακτος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα