Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6 τρόποι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το μαγείρεμα

ΑρχικήΟικιακά6 τρόποι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το μαγείρεμα
spot_img

Για να μην μαγειρεύετε με βαριά καρδιά!

   Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να μαγειρεύετε και να μυρίζει μετά ολόκληρο το σπίτι φαγητό, από τις κουρτίνες, τα σεντόνια και τα ρούχα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένας ενιαίος χώρος. Φυσικά η μυρωδιά είναι πολύ πιο έντονη όταν έχει προηγηθεί τηγάνισμα, και συχνά αποθαρρυντική για να ξεκινήσετε εξ αρχής το μαγείρεμα. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε τις μυρωδιές, ώστε αυτό να μην στέκεται εμπόδιο στη χαρά του μαγειρέματος.

- Advertisement -

1.Συντήρηση απορροφητήρα

    Καταρχάς θα πρέπει όταν μαγειρεύετε να έχετε τον απορροφητήρα στο δυνατό ώστε να απορροφά όλες τις μυρωδιές και να μην μετατρέπονται σε υδρατμούς στα ντουλάπια σας. Πέραν αυτού βέβαια, θα πρέπει να διατηρείτε τον απορροφητήρα καθαρό, καθώς τα λίπη από τα φαγητά  φράζουν τις αμυχές των φίλτρων με αποτέλεσμα να μην απορροφά τις μυρωδιές. Ευτυχώς ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το σαπούνισμα και το ζεστό νερό στα φίλτρα αφού τα αφαιρέσετε, θα κάνει όλη τη δουλειά.

2. Διττανθρακική σόδα

   Εκτός από αποτελεσματικό καθαριστικό, η σόδα λειτουργεί καλά και ως αποσμητικό. Τοποθετώντας ένα μικρό μπολ με σόδα στην κουζίνα σας, θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών. Συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε στο ψυγείο και στη βάση του πλυντηρίου πιάτων για να εξαλείψετε τις οσμές και εκεί.

3. Αερισμός του χώρου 

   Φυσικά το πιο προφανές, είναι όταν μαγειρεύετε να αφήνετε ένα παράθυρο ή πόρτα ανοιχτά, διευκολύνοντας και τη λειτουργία του απορροφητήρα. Εκτός από το ζήτημα της μυρωδιάς, ο καλός αερισμός στην κουζίνα βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας, αποτρέποντας τη δημιουργία μούχλας. Απλώς θυμηθείτε να μην αφήνετε πόρτες σε άλλα δωμάτια ανοιχτές, καθώς θα αφήσουν τις μυρωδιές του μαγειρέματος να εισχωρήσουν.

4. Επενδύστε σε έναν εξαερισμό

    Δεν διαθέτουν όλα τα σπίτια εξαερισμό, ωστόσο αν βρίσκεστε ακόμη στην κατασκευή, επενδύστε σε έναν εξαερισμό που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μυρωδιάς. Τα περισσότερα σύγχρονα κτίρια μάλιστα, περιέχουν ένα στρώμα ενεργού άνθρακα ως μέρος του φίλτρου που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών από την ατμόσφαιρα.

5. Αρωματικά κεριά και διάχυτες

   Σε κάθε περίπτωση, είτε ο εξαερισμός της κουζίνας είναι καλός είτε όχι, τα κεριά και οι διάχυτες αρώματος είναι πάντα μια καλή λύση καθώς θα φρεσκάρουν το χώρο. Θυμηθείτε όμως να τοποθετήσετε ένα διάχυτη σε ένα σημείο που κάνει ρεύμα ώστε να διαχέεται καλύτερα το άρωμα στην ατμόσφαιρα.

6. Κρατήστε καθαρό το φούρνο 

    Πολλές φορές ένα βρώμικος φούρνος επιδεινώνει την έντονη μυρωδιά κατά το μαγείρεμα, καθώς τα υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν μείνει, είναι ικανά να δημιουργήσουν  υπερβολικό καπνό και μια μυρωδιά καμένου κάθε φορά που τον λειτουργείτε. Εκτός από τη φρικτή μυρωδιά, θα πρέπει να διατηρείτε πάντα τον φούρνο σας καθαρό γιατί ένας βρώμικος φούρνος μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς. Το μαγείρεμα γενικά μπορεί να απελευθερώσει επιβλαβή αέρια, όπως διοξείδιο του θείου, οξείδιο του αζώτου και μονοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με το Asthma + Lung UK, και η αναπνοή του καπνού είναι επιβλαβής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα