Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6 τρόποι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το μαγείρεμα

ΑρχικήΟικιακά6 τρόποι για να μην μυρίζει το σπίτι μετά το μαγείρεμα
spot_img

Για να μην μαγειρεύετε με βαριά καρδιά!

   Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να μαγειρεύετε και να μυρίζει μετά ολόκληρο το σπίτι φαγητό, από τις κουρτίνες, τα σεντόνια και τα ρούχα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένας ενιαίος χώρος. Φυσικά η μυρωδιά είναι πολύ πιο έντονη όταν έχει προηγηθεί τηγάνισμα, και συχνά αποθαρρυντική για να ξεκινήσετε εξ αρχής το μαγείρεμα. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε τις μυρωδιές, ώστε αυτό να μην στέκεται εμπόδιο στη χαρά του μαγειρέματος.

1.Συντήρηση απορροφητήρα

    Καταρχάς θα πρέπει όταν μαγειρεύετε να έχετε τον απορροφητήρα στο δυνατό ώστε να απορροφά όλες τις μυρωδιές και να μην μετατρέπονται σε υδρατμούς στα ντουλάπια σας. Πέραν αυτού βέβαια, θα πρέπει να διατηρείτε τον απορροφητήρα καθαρό, καθώς τα λίπη από τα φαγητά  φράζουν τις αμυχές των φίλτρων με αποτέλεσμα να μην απορροφά τις μυρωδιές. Ευτυχώς ο καθαρισμός του απορροφητήρα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το σαπούνισμα και το ζεστό νερό στα φίλτρα αφού τα αφαιρέσετε, θα κάνει όλη τη δουλειά.

2. Διττανθρακική σόδα

   Εκτός από αποτελεσματικό καθαριστικό, η σόδα λειτουργεί καλά και ως αποσμητικό. Τοποθετώντας ένα μικρό μπολ με σόδα στην κουζίνα σας, θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών. Συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε στο ψυγείο και στη βάση του πλυντηρίου πιάτων για να εξαλείψετε τις οσμές και εκεί.

3. Αερισμός του χώρου 

   Φυσικά το πιο προφανές, είναι όταν μαγειρεύετε να αφήνετε ένα παράθυρο ή πόρτα ανοιχτά, διευκολύνοντας και τη λειτουργία του απορροφητήρα. Εκτός από το ζήτημα της μυρωδιάς, ο καλός αερισμός στην κουζίνα βοηθά στην απομάκρυνση της υγρασίας, αποτρέποντας τη δημιουργία μούχλας. Απλώς θυμηθείτε να μην αφήνετε πόρτες σε άλλα δωμάτια ανοιχτές, καθώς θα αφήσουν τις μυρωδιές του μαγειρέματος να εισχωρήσουν.

4. Επενδύστε σε έναν εξαερισμό

    Δεν διαθέτουν όλα τα σπίτια εξαερισμό, ωστόσο αν βρίσκεστε ακόμη στην κατασκευή, επενδύστε σε έναν εξαερισμό που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μυρωδιάς. Τα περισσότερα σύγχρονα κτίρια μάλιστα, περιέχουν ένα στρώμα ενεργού άνθρακα ως μέρος του φίλτρου που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών από την ατμόσφαιρα.

5. Αρωματικά κεριά και διάχυτες

   Σε κάθε περίπτωση, είτε ο εξαερισμός της κουζίνας είναι καλός είτε όχι, τα κεριά και οι διάχυτες αρώματος είναι πάντα μια καλή λύση καθώς θα φρεσκάρουν το χώρο. Θυμηθείτε όμως να τοποθετήσετε ένα διάχυτη σε ένα σημείο που κάνει ρεύμα ώστε να διαχέεται καλύτερα το άρωμα στην ατμόσφαιρα.

6. Κρατήστε καθαρό το φούρνο 

    Πολλές φορές ένα βρώμικος φούρνος επιδεινώνει την έντονη μυρωδιά κατά το μαγείρεμα, καθώς τα υπολείμματα φαγητού που μπορεί να έχουν μείνει, είναι ικανά να δημιουργήσουν  υπερβολικό καπνό και μια μυρωδιά καμένου κάθε φορά που τον λειτουργείτε. Εκτός από τη φρικτή μυρωδιά, θα πρέπει να διατηρείτε πάντα τον φούρνο σας καθαρό γιατί ένας βρώμικος φούρνος μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς. Το μαγείρεμα γενικά μπορεί να απελευθερώσει επιβλαβή αέρια, όπως διοξείδιο του θείου, οξείδιο του αζώτου και μονοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με το Asthma + Lung UK, και η αναπνοή του καπνού είναι επιβλαβής.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα