Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρώγοντας με τα χέρια… Η κατάργηση μαχαιροπίρουνου προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία

ΑρχικήΟικιακάΤρώγοντας με τα χέρια... Η κατάργηση μαχαιροπίρουνου προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία
spot_img

Με αφορμή το βίντεο ενός TikToker, δημιουργήθηκε η απορία αν πράγματι το φαγητό με τα χέρια αντί για μαχαιροπίρουνα προσδίδει μια καλύτερη εμπειρία φαγητού.

 Ο Emmanuel (@MotivatedByE) είναι ένας influencer φαγητού από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, o οποίος έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές συνολικά στην πλατφόρμα Tik Tok. Στα βίντεό του μοιράζεται όλες τις εμπειρίες του από δείπνα σε διάφορα εστιατόρια, τις μαγειρικές του ικανότητες και διάφορα αστεία στιγμιότυπα.

Πρόσφατα, επισκέφτηκε το εστιατόριο Don Ciccio Osteria στο Hampstead της Μεγάλης Βρετανίας με την κοπέλα του, για να απολαύσει ιταλική κουζίνα. Η επίσκεψή του αφορούσε μια συνεργασία με το The Fork στα πλαίσια της εμπειρίας δείπνου “χωρίς χέρια”, “The Hand Glee”.

@motivatedbye

The UK’s best discovery and booking platform TheFork has given us the permission to get hands-on with food wherever we are. That means in restaurants, at home – its hand over the fork! #HandsGleeDining #ad

♬ Feel the Groove – Trapaholics

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο TikToker και η κοπέλα του απολαμβάνουν τα πάντα με τα χέρια τους, περιγράφοντας την εμπειρία ως πολύ καλύτερη από ότι περίμενε. Περιγράφει πως με αυτόν τον τρόπο οι υφές και οι γεύσεις τονώνουν τις αισθήσεις πολύ περισσότερο.

Πολλά άτομα σχολίασαν πως συμφωνούσαν με αυτή τη μέθοδο, γεγονός που μάλιστα υποστηρίζεται και από μια βρετανική έρευνα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, που διεξήχθη με 2.500 Βρετανούς αυτό το μήνα από την πλατφόρμα κρατήσεων Τhe Fork αποκαλύφθηκε ότι το 25% των Βρετανών τρώνε “κρυφά” με τα χέρια τους.

Αλλά η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από την επιστήμη.  Ο καθηγητής Charles Spence, πειραματικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Glascow Live πως το να τρώει κανείς με τα χέρια του είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την υφή και τη γεύση του φαγητού, καθώς και μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Προσθέτει πως αυτή η μέθοδος προσφέρει τόσα οφέλη, καθώς ο καταναλωτής έχει απόλυτη επίγνωση του τι τρώει.

Άλλωστε, και πολλά δημοφιλή φαγητά, όπως το σουβλάκι και τα τακος τρώγονται σχεδόν αποκλειστικά με τα χέρια. Ο Emmanuel, ενθαρρύνει άλλους να δοκιμάσουν την τάση, η οποία θα ήταν ακόμα πιο δημοφιλής, αν ο κόσμος δεν αισθανόταν τόση ντροπή σε δημόσια μέρη, εξαιτίας του σαβουάρ βιβρ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο