Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
23.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να χρησιμοποιειτε φριτέζα αέρα για ψήσιμο μπέικον

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυτός είναι ο λόγος που δε πρέπει να χρησιμοποιειτε φριτέζα αέρα για ψήσιμο μπέικον
spot_img

Τι επηρεάζει το ψήσιμο στη φριτέζα αέρα.

Πολλοί υποστηρίζουν πως μια από τις καλύτερες λύσεις για να μειώσετε την ποσότητα λίπους που καταναλώνετε είναι να χρησιμοποιήσετε φριτέζα αέρα. Αυτό βοηθά το μπέικον να μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε το επιπλέον λίπος να στάζει μακριά, μειώνοντας τις θερμίδες.

Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως δεν είναι κατάλληλη για φαγητά που περιέχουν σάλτσες, ενώ εκπρόσωπος από διαδικτυακά κρεοπωλεία, Campbells Prime Meat προειδοποίησε τον κόσμο να «δείξει προσοχή» καθώς μοιράστηκε γιατί δεν μαγειρεύει ούτε μπέικον στη φριτέζα.

«Όταν χρησιμοποιείτε φριτέζα αέρα, να είστε προσεκτικοί καθώς το μπέικον περιέχει υψηλά επίπεδα λίπους, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε κάπνισμα ή ακόμα και σε φλόγες σε ορισμένα μοντέλα φριτέζας αέρα», σύμφωνα με τον επαγγελματία. «Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να εργαστείτε σε μικρότερες παρτίδες και να φροντίσετε να αποστραγγίζετε τακτικά το λίπος κατά το μαγείρεμα σε μια φριτέζα». 

Αναζητώντας τρόπους να μειώσετε τις διατροφικές συνέπειες του μπέικον, μπορείτε να ακολουθήσετε απλές πρακτικές. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να αφαιρείτε το λίπος του μπέικον μετά το μαγείρεμα.

Η αρχή μιας φριτέζας αέρα είναι ότι μπορεί να τραγανίσει τα τρόφιμα χωρίς πολύ λίπος. Αυτό το κάνει κυκλοφορώντας αέρα γύρω από το φαγητό σας σε πολύ πιο κοντινά τέταρτα από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί ο φούρνος σας.

Επιπλέον, αυτό το πρόβλημα σημαίνει ότι μπορείτε να μαγειρέψετε μόνο μικρές παρτίδες μπέικον κάθε φορά, με τον κίνδυνο να μη τραγανίσει αν στοιβάζονται από πάνω.

Τι πρέπει να κάνω λοιπόν;

Αν πρόκειται να το μαγειρέψετε στη φριτέζα αέρα, το BBC GoodFood συνιστά να το τοποθετήσετε σε μία στρώση στη φριτέζα αέρα στους 200°C. «Μαγειρέψτε ραβδώσεις μπέικον για 6-10 λεπτά – το μόλις μαγειρεμένο μπέικον θα διαρκέσει 6 λεπτά, αλλά το πιο τραγανό μπέικον θα διαρκέσει 9-10 λεπτά».

Προτείνουν τη χρήση μόνο τριών ράβδων για την πλάτη ή έξι κομματιών μπέικον με ραβδώσεις τη φορά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά

Ελλάδα: Η McDonald’s κατήγγειλε τα KFC στο ΣΕΕ και δικαιώθηκε πανηγυρικά

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ η διαφήμιση των KFC, περιέχει δήλωση μοναδικότητας και υπεροχής που δεν τεκμηριώνεται, στοχεύει ευθέως στα Nuggets της McDonald's, μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση και σε απαξιωτικά συμπεράσματα για τα McDonald’s και να λειτουργήσει δυσφημιστικά για τον ανταγωνισμό

Μολυσμένα πεπόνια: Η μία μετά την άλλη οι ανακλήσεις στην Ευρώπη λόγω τοξικών ουσιών

Νέες παρτίδες πεπονιών αποσύρονται μετά τον εντοπισμό επικίνδυνων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, με τους καταναλωτές να καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα