Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο απίθανος λόγος που το μανάβικο του σουπερμάρκετ είναι συνήθως κοντά στην είσοδο

ΑρχικήΝέαmarketingΟ απίθανος λόγος που το μανάβικο του σουπερμάρκετ είναι συνήθως κοντά στην είσοδο
spot_img

Όλα είναι marketing…

    Είναι γνωστό πως πίσω από κάθε λιανοπωλητή βρίσκεται το merchandising, δηλαδή όλες εκεινες οι τεχνικές που συμβάλλουν στην πώληση των προϊόντων. Αυτό περιλαμβάνει στρατηγικές μάρκετινγκ, σχεδιασμό οθόνης και ανταγωνιστικές τιμές, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης. Μέσα στις στρατηγικές μάρκετινγκ, ανήκει και η διάταξη των προϊόντων σε ένα σούπερ μάρκετ. Από το προκλητικό σημείο εξόδου, όπου τοποθετούνται προϊόντα με χαμηλή τιμή όπως τσίχλες και καραμέλες που συχνά αγοράζεις επειδή περιμένεις στη ουρά, έως την τοποθεσία των λαχανικών. Ναι κι όμως, υπάρχει στρατηγικό λόγος που το μανάβικο ενός σούπερ μάρκετ βρίσκεται πάντα μπροστά.

   Ο Reeves Connelly, φοιτητής αρχιτεκτονικού σχεδίου, αποκαλύπτει στο TikTok τους ψυχολογικούς λόγους που συμβαίνει αυτό, καθώς και τους λόγους μάρκετινγκ για τους οποίους τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται μπροστά και τα υπόλοιπα προϊόντα που χρειαζόμαστε είναι πάντα μίλια μακριά στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με τον Connely o σχεδιασμός τω σουπερμάρκετ από ψυχολογική άποψη και από άποψη μάρκετινγκ, είναι απολύτως επιθετικός. Τα παντοπωλεία θα τοποθετήσουν το τμήμα φρούτων και λαχανικών κοντά στην είσοδο, ώστε να αρπάξτε πρώτα τα φρούτα και τα λαχανικά και μετά να αισθανθείτε λιγότερο ένοχοι όταν θα βάλετε στο καλάθι σας πρόχειρα και ανθυγιεινά τρόφιμα.

    Τα προϊόντα που οι άνθρωποι ξεμένουν περισσότερο όπως, αυγά και γάλα,  είναι συνήθως στο πίσω μέρος του σούπερ μάρκετ. Όπως εξήγησε ο Connelly βασικά είδη τοποθετούνται σκόπιμα στο πίσω μέρος του καταστήματος, έτσι ώστε να αναγκάζεστε να περπατήσετε από άλλους διαδρόμους για να φτάσετε σε αυτά. Και αυτή η διαδρομή είναι γεμάτη με πολλές ανθυγιεινές επιλογές, όπως σνακ και αναψυκτικά έτσι ώστε να είναι βέβαιο ότι θα τα συναντήσετε ενώ πηγαίνετε προς τα απαραίτητα. Μάλιστα η στρατηγική τοποθέτησης των προϊόντων δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τους νεότερους αγοραστές.

   «Ένας άλλος τρόπος για να σας κάνουν να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα είναι να τακτοποιήσετε το διάδρομο των δημητριακών έτσι ώστε τα ζαχαρούχα δημητριακά να είναι στο ύψος των ματιών του παιδιού, ώστε να είναι πιο πιθανό να το αρπάξουν ενώ οι πιο υγιεινές επιλογές είναι πολύ ψηλά», πρόσθεσε ο Reeves.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα