Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή χαμηλή σε φλαβανόλες οδηγεί σε απώλεια μνήμης!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔιατροφή χαμηλή σε φλαβανόλες οδηγεί σε απώλεια μνήμης!
spot_img

Σε ποια τρόφιμα υπάρχουν φλαβονόλες.

Η διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες οδηγεί σε απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι φλαβανόλες είναι θρεπτικά συστατικά γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, που εντοπίζονται σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, όπως το λάχανο, τα σταφύλια, το ροδάκινο, οι ντομάτες, το μαρούλι, το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν με τεστ την πρόσληψη φλαβανόλης και την απώλεια μνήμης, λόγω φυσιολογικής γήρανσης σε 3.500 υγιείς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Διαπίστωσαν ότι η αναπλήρωση αυτών των συστατικών διατροφής σε ενήλικες άνω των 60 ετών με ήπια έλλειψη φλαβανόλης βελτίωσε τις επιδόσεις τους σε αυτά τα τεστ. Συγκεκριμένα, οι φλαβανόλες βελτίωσαν τη λειτουργία της οδοντωτής έλικας, μιας συγκεκριμένης περιοχής μέσα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, περιοχή ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση νέων αναμνήσεων. Ωστόσο, δεν βελτίωσαν τη μνήμη που σχετίζεται με άλλες περιοχές του εγκεφάλου.

Επίσης, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο γηράσκων εγκέφαλος απαιτεί συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για τη βέλτιστη υγεία του, όπως και ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος απαιτεί συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξή του.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια και ένας από τους επικεφαλής της μελέτης, Άνταμ Μπρίκμαν, «η βελτίωση μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη που είχαν διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε φλαβανόλες ήταν σημαντική και εγείρει τη δυνατότητα χρήσης διατροφής ή συμπληρωμάτων πλούσιων σε φλαβανόλες για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ηλικιωμένους».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα