Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτόμα συσκευή μέτρησης του σακχάρου, λύση και στην απώλεια βάρους!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΚαινοτόμα συσκευή μέτρησης του σακχάρου, λύση και στην απώλεια βάρους!
spot_img

Το CGM, πέρα από το να μετρά το σάκχαρο στο αίμα, μπορεί, σύμφωνα με ειδικούς, να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την απώλεια βάρους και την υγεία.

Το Continuous Glucose Monitor, γνωστό και ως CGM, είναι ένα δημοφιλές τεχνολογικό εργαλείο που παρακολουθεί το σάκχαρο του αίματος σε πραγματικό χρόνο  και μεταδίδει την πληροφορία σε μια εφαρμογή στο κινητό. Eίναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διαχείριση του διαβήτη και του προδιαβήτη.

Πέρα από τον προδιαβήτη, όμως, ορισμένοι καταναλωτές επιλέγουν το CGM και για να δώσουν λύση σε άλλα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της αλλαγής συμπεριφοράς της μεταβολικής υγείας. Μπορεί το CGM πράγματι να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο σε αυτούς τους σκοπούς;

Σύμφωνα με δηλώσεις του Deepti Agarwal, MD , Διευθυντής Επεμβατικής και Ολοκληρωτικής Διαχείρισης Πόνου στην Case Integrative Health, στο Eat This, Not That, ένα CGM αποτελεί μια φορητή συσκευή για όποιον θέλει να μάθει ποια είναι η κατάσταση της μεταβολικής του υγείας. Παράλληλα, όπως αναφέρει, η επίγνωση των δεδομένων για τη μεταβολική υγεία μπορούν να βοηθήσουν και στην αλλαγή συμπεριφοράς, βελτιώνοντας τόσο την υγεία όσο και το βάρος.

Χρήση του CGM στην εξατομικευμένη ιατρική

Όσα αναφέρθηκαν παραπάνω συνιστούν πως μπορεί κανείς να φορά το CGM ακόμα και αν δεν έχει διαβήτη. Αυτό συμβαίνει, καθώς η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλλάζουν τα επίπεδα γλυκόζης ανάλογα με τη διατροφή και τη δραστηριότητά σας μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για το πώς να αναπτύξετε υγιεινές συνήθειες. Η συσκευή μπορεί να προσφέρει πολύτιμα δεδομένα ακόμα και για το πώς το στρες μεταβάλλει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η χρήση του CGM αποτελεί επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξατομικευμένη ιατρική, μια προσέγγιση που χρησιμοποιεί συχνά έναν συνδυασμό αλλαγών διατροφής και τρόπου ζωής που δημιουργούνται μοναδικά για το κάθε άτομο βάσει του τρόπου ζωής, της δουλειάς, τη γενετική και άλλα στοιχεία. Οπότε, η συσκευή θα μπορούσε να είναι καθοριστική για τη δημιουργία ενός πιο εξατομικευμένου σχεδίου διατροφής για την απώλεια βάρους ενός μοναδικού ατόμου, καθώς παρέχει στους ειδικούς υγείας πρόσβαση σε πολλά περισσότερα χρήσιμα δεδομένα για τη διαμόρφωσή του.

Δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί, επίσης, το γεγονός ότι το CGM θα μπορούσε δυνητικά να προβλέψει πολλές ασθένειες που σχετίζονται με ανωμαλίες στο σάκχαρο του αίματος πέραν του διαβήτη, όπως ο καρκίνος, η σεξουαλική δυσλειτουργία, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ.

Προειδοποιήσεις σχετικά με το CGM

Ενώ εκ πρώτης όψεως το CGM φαίνεται ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη της σωματικής ευεξίας, δεν είναι ωφέλιμο για όλους. Οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιείται από άτομα με κάποια διατροφική διαταραχή, καθώς θα μπορούσε να εντείνει την κατάστασή τους. Υπάρχει, επίσης, ο κίνδυνος-αν και σπανίως- η συσκευή να αποτελέσει το έναυσμα για κάποια εμμονική τάση με την υγεία και τη διατροφή. Για όλους τους παραπάνω λόγους, συνιστάται να συμβουλεύεστε πάντοτε κάποιο γιατρό προτού το εντάξετε στη ζωή σας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα