Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παράξενο το αποτέλεσμα μελέτης για το πιο είναι, το πιο υγιεινό φρούτο…

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠαράξενο το αποτέλεσμα μελέτης για το πιο είναι, το πιο υγιεινό φρούτο...
spot_img

Ποιο είναι το κορυφαίο φρούτο στην κατάταξη για την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο William Paterson στο Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, εξέτασαν την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά 41 τροφών, αξιολογώντας πόσες βιταμίνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά περιέχει κάθε τρόφιμο σε σχέση με τις θερμίδες, με την υψηλότερη περιεκτικότητα να καθιστά το φαγητό πιο υγιεινό.

Και στις 10 πρώτες θέσεις με τις υγιεινότερες τροφές κυριάρχησαν λαχανικά,  κυρίως τα πράσινα, με ένα μόνο τρόφιμο να φτάνει το 100% των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών με μόλις 100 θερμίδες.

Για παράδειγμα, το μπρόκολο κατέκτησε μια θέση στην κορυφαία 20αδα.

Στην πραγματικότητα, από τα 41 τρόφιμα που μελετήθηκαν, μόνο επτά είδη κατάφεραν να πληρούν τα κριτήρια για τη μελέτη, ενώ τα φρούτα κατάφεραν να φτάσουν μόλις στη θέση 28.

Όσο για το πιο υγιεινό φρούτο, παραδόξως σύμφωνα με τη μελέτη είναι το λεμόνι. Συνεπώς η γνωστή παροιμία πρέπει να γίνει “ένα λεμόνι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”…

Αν και σε αντίθεση με την εικόνα μας για τα φρούτα δεν μπορούμε να δαγκώσουμε ένα λεμόνι, υπάρχουν σίγουρα πολλοί τρόποι να δοκιμάσουμε τα οφέλη του.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι στη μαγειρική, χρησιμοποιώντας το χυμό ή το ξύσμα. Μπορείτε, επίσης, να στύψετε λίγο λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό για ένα τέλειο αντιοξειδωτικό και λιποδιαλυτικό ρόφημα.

Φυσικά, η αύξηση της ημερήσιας περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε 350 γραμμάρια λεμονιών για να μπορέσετε να καλύψετε 100 θερμίδες θρεπτικών συστατικών την ημέρα, αναφέρει ο ιστότοπος glamour.com.

Aλλά αν χρειάζεστε έμπνευση, ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια στο φαγητό σας:

  • Σε σάλτσες για σαλάτες
  • Σε χυμό ή smoothies
  • Ως καρύκευμα σε πιάτα με ψάρια, κρέας και λαχανικά
  • Σε ριζότο ή ζυμαρικά
  • Ως υγιεινό σορμπέ
  • Στο γιαούρτι
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού στα κέικ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο