Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο τυρί μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων – Νέα επιστημονική μελέτη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠοιο τυρί μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων – Νέα επιστημονική μελέτη
spot_img

H επιστήμη βρήκε το τυρί, η κατανάλωση του οποίου συνδέεται με αντίστροφη συσχέτιση με διαβήτη 2, υπέρτασης και καρδιακής προσβολής.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Peking Union Medical College μετά από μελέτη διαπίστωσαν μία αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης τυριού τσένταρ και του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2, υπέρτασης και καρδιακών προσβολών.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από 450.000 ενήλικες και διαπίστωσαν, ότι όσοι  έτρωγαν τσένταρ είχαν 38% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή. Διαπίστωσαν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση τσένταρ μείωσε τις πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης κατά ένα τρίτο. Όσοι έτρωγαν τσένταρ είχαν επίσης δύο φορές λιγότερες πιθανότητες να πάθουν διαβήτη τύπου 2. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου ήταν επίσης 35% μικρότερος σε όσους έτρωγαν τακτικά τσένταρ, ανέφεραν τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν στη Sun.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ασβέστιο στο τυρί μπορεί να μειώσει την απορρόφηση λίπους και να βοηθήσει στον έλεγχο της χοληστερόλης, παρόλο που το ίδιο το προϊόν περιέχει λίπος. Πιστεύεται επίσης ότι οι πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών στο τυρί συμβάλλουν στη μείωση του επιβλαβούς οιδήματος στις αρτηρίες.

Ο καθηγητής Yue-Jin Yang που συμμετείχε στην επιστημονική μελέτη είπε: «Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η πρόσληψη τυριού θα μπορούσε πραγματικά να μειώσει τους κινδύνους του διαβήτη τύπου 2, της καρδιακής ανεπάρκειας, της στεφανιαίας νόσου, της υπέρτασης και του εγκεφαλικού. Ως πλήρες γαλακτοκομικό προϊόν, το τυρί μπορεί διαισθητικά να σχετίζεται με υψηλούς κινδύνους καρδιακών παθήσεων λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και της επίδρασής του στη χοληστερόλη του αίματος. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι αυτό μπορεί να μην είναι η αλήθεια».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα