Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πολλαπλή σκλήρυνση: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών – Έρευνα του ΑΠΘ

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠολλαπλή σκλήρυνση: Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών - Έρευνα του ΑΠΘ
spot_img

Κλινική έρευνα του ΑΠΘ σε ομάδα ασθενών με το κρητικό λάδι Eliama Daily Value Gold.

Μπορεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση; Σύμφωνα με τη μελέτη που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη το Πανεπιστήμιο Κύπρου το υψηλά πολυφαινολικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση.

Το Eliama Daily Value Gold είναι το πρώτο Κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών που συμμετείχε στην κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης που ονομάζεται πρωτοπαθής και δευτεροπαθής προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.

Οι συμμετέχοντες δεν έλαβαν ειδική φαρμακευτική αγωγή επειδή οι προηγούμενες θεραπείες τους είχαν αποτύχει. Τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής αυτής μελέτης έδειξαν ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής όπως το Eliama Daily Value Gold που χορηγήθηκε, έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας των ασθενών. Συγκεκριμένα υπήρξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες όπως οπτικο-χωρικές ικανότητες και οπτική μνήμη αλλά και στην εύρυθμη των εκτελεστικών διαδικασιών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μύρων Καμνάκης, παραγωγός του Eliama Daily Value Gold, σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά το λάδι αποδεικνύεται ότι είναι ένα προϊόν μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Μάλιστα καλεί τους παραγωγούς του νησιού να επενδύσουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Πλέον με την είσοδο νέων ελαιοδένδρων σε όλο τον κόσμο η ποιότητα είναι μονόδρομος, σημειώνει. Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι τέτοια προϊόντα αποτελούν εξαιρετικούς “πρεσβευτές” της χώρας στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο της μελέτης, αυτή είχε λάβει έγκριση Βιοηθικής από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών (Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ). Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν δημοσιευθεί στο Global Journal of Medical Research του εκδοτικού οίκου: Global Journals Inc. USA. Η μελέτη είναι καταχωρημένη και στο ClinicalTrials.gov (ID NCT04120675). Global Journal of Medical Research: L Nutrition & Food Science Volume 22 Issue 2 Version 1.0 Year 2022 Type: Double Blind Peer Reviewed International Research Journal Publisher: Global Journals Inc. (USA) Online ISSN: 2249-4618 & Print ISSN: 0975-5888.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο